MIKova karavana otroškega smeha: brezplačne počitnice za 100 otrok

Člani

27. Julij 2022

MIKova karavana otroškega smeha: brezplačne počitnice za 100 otrok

MIK Celje, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov je že tradicionalno odpeljal na morje otroke, katerih starši si poletnega odda ne morejo privoščiti. Letos se je na Debelem rtiču odvija že 17. MIKova karavana otroškega smeha in s tem teden brezskrbnih ter brezplačnih počitnic za 100 otrok iz socialno ogroženih družin. Otroke je en avtobus pobral med Prekmurjem in Ptujem, drugi med Savinjsko dolino in Celjem. MIK Celje je s tem projektom omogočil nepozabne in brezskrbne počitnice že 2.000 otrokom, med katerimi so mnogi prvič na morju.

17-MIKova-karavana-otroskega-smeha-MIK-Celje-4.jpg

V času MIKove karavane so za otroke skrbeli vzgojitelji iz Humanitarnega društva Enostavno pomagam, z vodjem in ustanoviteljem Milanom Ninićem. Da pa jim ni bilo dolgčas, so vzgojitelji pripravili pester program, ki je vključeval ustvarjalne in športne delavnice, pohode, kopanje, izlet z ladjico in še mnogo drugih dogodivščin.

Na sredini njihovega enotedenskega letovanja, so jih obiskali tudi MIKovci skupaj z generalnim direktorjem Francijem Pliberškom. V dopoldanskem delu dneva je potekala novinarska konferenca in podelitev bona, ki ga je g. Franci Pliberšek podaril ga. Ani Žerjal, vodji mladinskega zdravilišča, za omogočeno letovanje otrok MIKove karavane. Prav tako se je zahvalil vsem sodelujočim in zaposlenim MIKu, ki so pomagali z organizacijo karavane ter vzgojiteljem iz Humanitarnega društva Enostavno pomagam.

17-MIKova-karavana-otroskega-smeha-MIK-Celje-2.jpgOtroci so v znak hvaležnosti g. Pliberšku sami ročno izdelali darilo ter zapeli himno karavane. Dogodek so popestrili tudi glasbeni gostje, skupina BePop Ladies, ki so tudi MIKove ambasadorke in Sebastian.

Dogajanje in uživanje se je nadaljevalo na plaži, kjer je otroke pričakal sladoled. Sledilo je kopanje, kosilo, počitek in ustvarjalne delavnice. Obiskale so jih članice ženskega nogometnega kluba Celje in jih naučile nekaj trikov z žogo ter član Rokometnega kluba Celje pivovarna Laško. Zvečer se je odvil še koncert presenečenja, kjer smo plesali in peli skupaj s skupino BePop Ladies ter Sebastianom.

In kot je še dejala MIKova ekipa, so veseli, da so tudi letos lahko omogočili toliko veselja in nasmehov in se že veselijo počitnic prihodnje leto.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.