Izkaz hvaležnosti gasilcem, ki požrtvovalno pomagajo: sodelujemo-zmoremo!

Dogodki

29. Julij 2022

Izkaz hvaležnosti gasilcem, ki požrtvovalno pomagajo: sodelujemo-zmoremo!

Gasilcem in drugim prostovoljcem, ki pomagajo gasiti in obvladovati požar na Krasu, so se v zadnjih dneh z gestami hvaležnosti poklonili tudi člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Poročali smo, da se je član kluba Stanislav Grubar iz podjetja BOS Grubar gasilcem, ki so bili na intervenciji gašenja požara na Krasu, odločil za vsak dan odsotnosti povrniti plačilo v višini urne postavke nadure. Za vsak dan intervencije jim je namenil tudi dodaten dan dopusta. Z zgledom je, kot pravi, želel spodbuditi še druge člane kluba, da se gasilcem in drugim prostovoljcem zahvalijo za vse dobro, kar so storili za Kras in njegove prebivalce.

Gasilcem sicer dolga leta stojijo ob strani v podjetju Petre šotori hale, ki ima sedež na Vranskem. »Moto firme Petre šotori hale je že 35 let pomagati gasilcem pri organizaciji srečanj, dogodkov z našimi šotori in prireditvenimi komponentami,« sporoča Marija Petre, lastnica in direktorica podjetja ter članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Dogajanje na Krasu se je močno dotaknilo zaposlenih v podjetju Spintec. Specialist za igralne naprave iz občine Renče-Vogrsko je na zahvalni dogodek povabil 300 prostovoljcev, ki so se v bitki z nevarnim ognjem izkazali s požrtovalnostjo in srcem. »Vsi smo videli, da so bili gasilci dobro organizirani in učinkoviti. Poleg njih so imeli pomembno vlogo civilna zaščita,  prostovoljci sekači, policija, reševalci, delavci občine,” nam je povedal Goran Miškulin, lastnik in direktor podjetja. Prav odlična lokalna organiziranost je veliko prispevala k temu, da ni bilo resnejše poškodbe ali večje materialne škode, ocenjuje član našega kluba. 

»To je bil precej velik pogon predvsem prostovoljcev, ki niso imeli izkušenj ampak ‘samo’ veliko srce, zaradi česar smo zmagali. Bistvo sporočila je: sodelujemo-zmoremo!«Vir fotografije: Facebook (Prostovoljno gasilsko društvo Predoslje)

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.