(foto in video) Navtični šah-mat v Monaku

Člani

13. Julij 2022

(foto in video) Navtični šah-mat v Monaku

Podkrižnikov e'dyn je v žepni kneževini enkrat več pometel s konkurenco.

V začetku julija je v Monaku potekal tradicionalni Monaco Energy Boat Challenge. Veliko srečanje navtične industrije, ki se osredotoča na alternativne vire energije v svetu plovil, je deveto leto zapored privabilo množico profesionalcev, razstavljalcev in mladih perspektivnih inženirjev. Predstavili in preizkusili so najnovejše navtične inovacije.

Spretno manevriranje za zmago

Tekma manevriranja v marini je izjemna priložnost za predstavitev novih pogonskih sistemov javnosti. Priložnost je spretno izkoristil e’dyn in s skoraj 2-minutno prednostponovno slavil zmago v svoji kategoriji. Lahek in okreten pogon e’dyn, izvirna rešitev člana SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, si je z odličnim podajanjem moči od nizkih do visokih vrtljajev zopet priplul novo medaljo. Pomeril se je z močnimi ekipami Nizozemske, Švedske, Velike Britanije, Italije in Monaka.

Dogodek vsako leto organizira Yacht Club de Monaco v sodelovanju z monaško fundacijo princa Alberta II. Letošnji je privabil 38 ekip, 27 univerz, 21 držav in 36 razstavljalcev. Na vodi je bilo več kot 50 plovil, kar je največ po letu 2014, ko so dogodek organizirali prvič. V treh dneh popolne akcije in morskih dogodivščin se je zvrstila vrsta zanimivih odprtih pogovorov (Tech Talks) in celodnevna konferenca, ki je v središče postavila napredek v okolju prijaznejših tehnologij za pogon plovil.

Pri ekipi e'dyn se tudi letos ni pozabil ustaviti prvi obraz tega mednarodnega navtičnega dogodka. Princ Albert II. je obisk zaokrožil s sproščenim klepetom s Podkrižnikovimi. Utrinke dogajanja v Monaku si oglejte v spodnji fotozgodbi:

edyn 2.jpgedyn 4.jpegedyn 1.jpg
edyn 6.jpg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano