Zaključek: Mentorski program SBC in GEA College

Dogodki

23. Junij 2022

Zaključek: Mentorski program SBC in GEA College

SBC – Klub slovenskih podjetnikov je gostil zaključno slovesnost Mentorskega programa SBC in GEA College. Goste je nagovorila direktorica SBC Maja Kocmur, prav tako je vsem navzočim čestitke izrekel predsednik SBC Joc Pečečnik.

Predstavitev dela in dosežkov

Vsi sodelujoči deležniki, mentorski pari so na dogodku, ki je potekal v sproščenem in hkrati navdihujočem vzdušju, predstavili svojo unikatno zgodbo in dosežene cilje, ki so si jih zadali na začetku sodelovanja.

Mentorski program SBC je namenjen povezavi študentov GEA College z uspešnimi in prepoznavnimi slovenskimi podjetniki, ki so naši člani.

Izbrane študente smo v okviru programa povezali z mentorji iz podjetništva z namenom izmenjave izkušenj in znanja s področja podjetništva, poslovanja in gradnje karierne poti. V letošnjem študijskem letu smo v 2. generaciji programa povezali 5 mentorskih parov, s tem pa 5 izbranim študentom GEA College omogočili nepozabno in neprecenljivo mentorsko izkušnjo.

Kdo so mentorji?

V projektu bodo sodelovali mentorji, ki so uspešni in prepoznavni slovenski podjetniki ter člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Sabina Sobočan, direktorica podjetja Varis Lendava d.o.o. V Varisu se uvrščajo med vodilne evropske družbe na področju izdelave in razvoja gotovih kopalnic, ki so nameščene v hotelih, bolnišnicah, domovih za starejše, zaporih in večstanovanjskih objektih.

Gregor Bogataj, direktor podjetja Extra Lux d.o.o. Podjetje Extra Lux je družinsko podjetje, ki se je v tridesetih letih razvilo v uspešno, razvojno usmerjeno organizacijo. Ostajamo zvesti vrednotam družinskega podjetja, z jasno postavljenim ciljem postati družbeno odgovorno mednarodno podjetje, kar nas vodi v korporativno upravljanje in zaposlovanje strokovno usposobljenega kadra.

Uroš Mlakar, direktor podjetja Naturalica Foods d.o.o. Podjetje Naturalica Foods se ponaša z blagovno znamko Teta Frida, kjer se vrti okrog čokolade. Poslovalnice imajo še na Ptuju, v Celju in Kopru in tudi v Ljubljani. Na Limbuškem nabrežju ob svoji čokoladni manufakturi odpirajo še degustacijski center in čokoladno vas z glamping hiškami. Teta Frida je prejemnica dveh prestižnih mednarodnih nagrad za čokolado in čokoladne izdelke.

Peter Ladič, direktor podjetja Intera d.o.o. Intera d.o.o. je vodilno IT podjetje na področju razvoja CRM in HRM rešitev v Sloveniji. Leta 2005 so bili med prvimi v Sloveniji, ki so predstavili lastno rešitev v oblaku – produkt Intrix.

Sebastjan Česnik, direktor podjetja K8, Upravljalska družba d.o.o. K8, Upravljalska družba d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z razvojem in implementacijo rešitev ter storitvami na področju informacijske tehnologije.

Kaj je mentorstvo?

Mentorstvo je sistem usposabljanja in sodelovanja, v katerem bolj izkušeni posameznik (mentor) prevzame vlogo svetovalca ali vodnika mlajšemu posamezniku (mentorirancu), ki ima jasno željo in motivacijo za učenje in profesionalni razvoj.

Kdo so bili mentoriranci?

Mentorski program SBC je v študijskem letu 2021/22 namenjen študentom GEA College, ki sodelujejo v prilagojenem modulu za nadarjene – GEA TOP Talents in si želijo:

 • sodelovati z uspešnim in prepoznavnim slovenskim podjetnikom, članom SBC v obliki mentorstva,
 • izmenjevati ideje, poglede in izkušnje s področja podjetništva in poslovanja,
 • pridobiti vpogled v izkušnjo podjetništva v praksi s strani nekoga, ki je podjetniško izkušnjo že uspešno uresničil,
 • prepoznavati lastne talente ter osebnostno in profesionalno zrasti.

Zakaj sodelovati v mentorskem programu SBC?

Sodelovanje v mentorskem programu SBC  študentom prinaša številne prednosti:

 • Priložnost sodelovanja z uspešnim podjetnikom, članom SBC skozi celotno leto.
 • Pridobivanje preverjenih znanj, izkušenj in idej iz prakse na področja poslovanja in podjetništva.
 • Ugotavljanje in razvijanje svoje karierne / podjetniške poti.
 • Lažje vzpostavljanje povezav in krepitev socialne mreže.
 • Spodbujanje lastne radovednosti in grajenje zaupanja s sprejemanjem mentorjevih idej, izzivov, priložnosti in izkušenj.
 • Odkrivanje lastnih talentov ter iskanje načinov za uresničitev lastnih ciljev.
 • Prepoznavanje in uresničevanje osebnih, profesionalnih in poslovnih potencialov in priložnosti.

Kako je potekalo sodelovanje mentorskih parov?

Na uvodnem srečanju, ki je potekalo v mesecu decembru, smo seznanili mentorske pare in predstavili način dela in sodelovanja. Okvirne smernice za sodelovanje pa so bile naslednje:

 • Redna mesečna srečanja – 1x mesečno (v živo ali online).
 • Dogovor glede osnovnih pravil (razdelitev vlog, pomen zaupnosti predanih informacij, dogovor glede načina in oblike komunikacije).
 • Mentorski par opredeli cilje sodelovanja (SMART).
 • Mentorski par vzpostavi vzajemno spoštovanje in zaupanje.
 • Aktivno zavedanje in sodelovanje (prisotnost, povratna informacija).
 • Poročanje o uspehu in dosežkih mentorskega para koordinatojem programa.
 • Korektno reševanje odprtih vprašanj (časovna nerazpoložljivost).

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Required
Required