SBC z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom o sodelovanju pri reševanju izzivov poslovnega okolja

Stališča

17. Junij 2022

SBC z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom o sodelovanju  pri reševanju izzivov poslovnega okolja

Predstavniki SBC – Kluba slovenskih podjetnikov so imeli skupaj s predstavnikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije danes sestanek z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, gospodom Matjažem Hanom, in njegovo ekipo. Sestanek je bil namenjen vzpostavitvi sodelovanja in iskanja rešitev za izzive podjetniškega okolja.

Prisotni smo se strinjali, da je za slovensko gospodarstvo ključno, da še naprej krepi svojo konkurenčnost z doseganjem visoke dodane vrednosti, kar je pogoj za nadaljnji razvoj in blaginjo. Tema pogovorov je bilo tudi reševanje izzivov energetske krize in iskanje kakovostnih kadrov, brez katerih ni gospodarskega preboja. Za doseganje naštetih ciljev potrebujemo stalen dialog med podjetniki in državo, so ugotavljali vsi prisotni. Pomemben poudarek sestanka je bil namenjen temu, da se slovenskim podjetnikom zagotovi enakopraven položaj pri nakupu slovenskih podjetij v državni ali delni državni lasti, ki jih prodaja država. 

»Srečanje ocenjujem kot zelo pozitivno in kot trdno podlago za dobro sodelovanje med državo in nami podjetniki,« je po srečanju dejal Joc Pečečnik, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki združuje nadpovprečno uspešne slovenske ustanovitelje in lastnike podjetij.

Sestanka se je poleg predstavnikov SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, gospoda Matjaža Hana z ekipo, udeležil tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, gospod Branko Meh. Pomemben del zavzemanja za reševanje poslovnih izzivov sta tudi Trgovinska zbornica Slovenije in Gospodarska zbornica Slovenije, ki sta že oziroma še bosta svoja stališča prav tako v kratkem predstavili na predvidenih srečanjih z gospodarskim ministrom Hanom.

Glavni poudarki današnjega sestanka so bili namenjeni krepitvi sodelovanja na najpomembnejših področjih. Poleg krepitve dodane vrednosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva so to vzpostavitev energetskih ukrepov za lažjo prebroditev energetske krize gospodarstva in nagrajevanja ključnih kadrov, konkretno strokovnjakov, ki prispevajo k rasti in razvoju podjetij. Še en pomemben vidik za slovensko poslovno okolje so enake možnosti pri potegovanju za nakup podjetij: »Vitalnega pomena je, da imajo slovenski podjetniki enakopraven položaj pri nakupu slovenskih podjetij v državni ali delni državni lasti, ki jih prodaja država,« je poudaril Joc Pečečnik.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Required
Required