SBC Nasledniki – na obisku v podjetju Olma

Dogodki

24. Junij 2022

SBC Nasledniki – na obisku v podjetju Olma

SBC Nasledniki, to so otroci naših članov, so se v prijetnem in hkrati kreativnem vzdušju družili v podjetju Olma, kjer so si najprej ogledali podjetje.

V drugem delu obiska pa je bil večji poudarek na vsebini, beseda je tekla o tem, s kakšnimi izzivi se srečujejo kot nasledniki, ko pridejo v družinsko podjetje – ali jim je ob prihodu lažje ali se morajo pri delu toliko bolj dokazovati?

Nasledniki so delili svoje izkušnje, osrednja tema oziroma debata pa je bila, da je dobro, da naslednik čim več zna, se že v času šolanja med počitnicami vključuje v delo podjetja in ga spoznava na vseh področjih delovanja. Priporočali so tudi pridobivanje izkušenj v drugih podjetjih, da se tako ustvari mnejenje in tudi pogled, kaj bi v domačem podjetju lahko izboljšali.

Poleg tega pa so se dodatknili še - kakšne izzive imajo v podjetju kot nasledniki. V največji meri kot nasledniki sicer poživijo ekipo, jih na bolj mladosten način motivirajo, saj se vedno bolj kaže da so zaposleni ključni v podjetju in se je potrebno potruditi za njih.

Zaključno druženje pa so združili še s pokušino oljčnega olja in vina Monte Rosso.

Podjetju Olma d.o.o. Tradicionalna dejavnost podjetja je razvoj, proizvodnja, trženje in servisiranje vseh vrst maziv ter svetovanje uporabnikom glede njihove pravilne uporabe. So tudi lastniki blagovne znamke Monte Rosso (proizvodnja oljčnega olja in vina) in lokala Panorama Stara pošta v Kranju.

 

Z nami so svoje izkušnje delili SBC Nasledniki:

 - Monika MalgajAvtohiša Malgaj,

 - Janez KranjcPrva osebna zavarovalnica,

 - Maša MartinjakEurocom.

 

Program dogodka:

- Ogled podjetja OLMA

Pogovor na temo: Prihod naslednika v družinsko podjetje - lažja ali težja pot?

- Druženje s pogostitvijo in pokušino oljčnega olja in vina Monte Rosso

 

Posebna zahvala članu podjetju Olma za tako lep sprejem in pogostitev ter pokušino vin znamke Monterosso. Vsi udeleženci so bili izredno zadovoljni in kot je bilo slišati, so se imeli nad pričakovanji, hkrati pa so se strinjali, da si želijo še več takšnih druženj in tematik.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano