SBC na odmevnem dogodku, ki vsako leto gosti uspešne Slovence z vsega sveta

Dogodki

17. Junij 2022

SBC na odmevnem dogodku, ki vsako leto gosti uspešne Slovence z vsega sveta

Slovenski znanstveniki in gospodarstveniki z vsega sveta so imeli na Brdu pri Kranju priložnost spoznati delovanje klubskega oddelka SBC Global. Ta se aktivno povezuje s tujimi zbornicami, poslovnimi klubi in diplomacijo v najpomembnejših poslovnih središčih po svetu ter tako pomaga članom pri vstopanju na tuje trge.

Svetovni slovenski kongres je v četrtek in petek, 16. in 17. junija 2022, na Brdu pri Kranju organiziral XI. konferenco slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije. Rdeča nit dogodka, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, je bila Nove tehnologije, regulativa in podjetja v 21. stoletju.

Na dogodku je vodja oddelka SBC Global Katarina Karlovšek predstavila SBC - Klub slovenskih podjetnikov in aktivnosti, povezane z internacionalizacijo kluba. SBC Global gradi mrežo SBC ambasad po svetu z namenom pomagati članom pri vstopanju na tuje trge, hkrati se povezuje z uspešnimi Slovenci po svetu. »Z uspešnimi Slovenci po svetu gradimo mostove, povezujemo se s tistimi, ki si želijo pomagati našim članom in posledično tudi slovenskemu gospodarstvu,« je v sklopu z naslovom Gospodarsko sodelovanje slovenskih podjetij doma in v tujini, na katerem so sodelovali podjetniki slovenskega rodu iz različnih držav, povedala Katarina Karlovšek.

SBC Global pomaga in nudi podporo članom pri pridobivanju delovnih dovoljenj za tujce in viz ter pripravlja register pomembnih poslovnih informacij v državah, kjer delujejo SBC ambasade. Trenutno deluje 11 SBC ambasad. SBC Global se povezuje z drugimi v tujini delujočimi zbornicami in poslovnimi klubi ter s formalno in neformalno diplomacijo. Vizija oddelka SBC Global je vzpostaviti SBC poslovne centre na vseh kontinentih.

Katarina Karlovšek je predstavila tudi nedavno izvedeno anketo o percepciji podjetnikov in podjetništva v Sloveniji. Ta je pokazala, da imamo Slovenci o podjetnikih zelo pozivno mnenje in jim pripisujemo lastnosti, kot so delavnost, vztrajnost in inovativnost. Delovanje oddelka je predstavila tudi ministroma za gospodarski razvoj in tehnologijo ter za Slovence po svetu, Matjažu Hanu in Mateju Arčonu.

Svetovni slovenski kongres kot društvo deluje že 30 let in povezuje Slovence iz domovine in sveta v duhu narodne zavesti, znanosti, gospodarstva in kulture.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano