SBC – Klub slovenskih podjetnikov z Rdečo žogo za otroke v Ukrajini

Dogodki

02. Junij 2022

SBC – Klub slovenskih podjetnikov z Rdečo žogo za otroke v Ukrajini

SBC – Klub slovenskih podjetnikov preko dobrodelne organizacije Rdeča žoga, ki je del kluba, zbira pomoč za otroke – žrtve vojne v Ukrajini. Doslej smo zbrali 101.000 EUR. Še posebej pomembno se nam zdi, da bomo pomoč nudili v trenutku, ko je vojna po večini zapustila naslovnice slovenskih pa tudi svetovnih medijev, trpljenje številnih v Ukrajini pa se nadaljuje. Pomoč je danes še veliko bolj potrebna kot na začetku invazije.

»Kot članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov sem izjemno hvaležna vsem, ki so darovali sredstva za pomoč otrokom. V klubu nismo le podjetniki – v prvi fazi smo ljudje – starši, sestre, žene otroci. In ko misel preide na dejstvo, da se vojna dogaja na evropskih tleh, tako blizu – je edino pomoč odgovorno ravnanje,« poudarja Katarina Ložar, članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov (podjetje Vizija Računovodstvo).

Zbiranje sredstev se nadaljuje

SBC in Rdeča žoga bosta nadaljevala z zbiranjem sredstev za otroke v Ukrajini. Z 11. junijem začenjamo s pozivom poslušalcem Radia 1, da skupaj s podjetniki iz SBC nesebično pomagajo največji žrtvi vojne, otrokom. 

Naša akcija tudi v sodelovanju s Slovensko karitas se bo nadaljevala tako, da bomo s pomočjo SBC humanitarnega konvoja otrokom v Ukrajini zagotovili najnujnejše življenjske potrebščine. Ciljna destinacija humanitarnega konvoja Rdeče žoge, ki je del SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, je kraj Mukachevo v zahodni Ukrajini. Od tam bo pomoč dosegla neposredno otroke, ki potrebujejo najnujnejše življenjske potrebščine.

V Rdeči žogi se vsem zahvaljujemo za nesebično pomoč najbolj ranljivim.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano