Pomoči polna tovornjaka se odpravljata proti Ukrajini

Dogodki

26. Junij 2022

Pomoči polna tovornjaka se odpravljata proti Ukrajini

V ponedeljek zjutraj se proti kraju Mukachevo na vzhodu Ukrajine odpravlja humanitarni konvoj dobrodelne ustanove Rdeča žoga in SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. S pomočjo smo napolnili dva tovornjaka, ki bosta v tamkajšnji glavni zbirni center dostavila za 100 tisoč evrov hrane in drugih nujnih potrebščin. Pomoč, namenjeno ukrajinskim otrokom, ki so jo z donacijami omogočili člani SBC, bodo od tam dostavili po državi. Konvoj vozil bo spremljala tudi ekipa SBC, ki bo dokumentirala celotno pot v Ukrajino.

Akcija zbiranja pomoči se nadaljuje. Rdeča žoga in SBC sta sredi junija v sodelovanju z Radiom 1 razširila poziv in povabila poslušalce, da skupaj s podjetniki iz kluba nesebično pomagajo otrokom, največji žrtvi tragičnega dogajanja v srcu Evrope. Po zaključku akcije bomo v Ukrajino poslali novo pošiljko pomoči.

Kmalu po začetku ruske invazije na Ukrajino smo v SBC - Klubu slovenskih podjetnikov preko dobrodelne organizacije Rdeča žoga pozvali člane kluba, da donirajo za otroke v Ukrajini. Odziv je bil odličen in zbrali smo kar 101.000 evrov. Vojna je postopno zapustila naslovnice medijev, a trpljenje prebivalcev Ukrajine ostaja in se še poglablja. Najbolj so prizadeti najbolj nedolžni - otroci. Pomoč je danes, ocenjujemo, še bolj potrebna kot na začetku vojne, ko so nujne potrebščine v državo prihajala z vsega sveta. 

 

Do zadnjega kotička

Prvi konvoj pomoči v obliki živil in drugih nujnih potrebščin gre proti kraju Mukachevo v zahodni Ukrajini v ponedeljek, 27. junija. V Mukachevem bodo raztovorili večino pripeljanih potrebščin v glavni distribucijski center. Del sredstev gre z ekipo SBC v spremstvu Karitasa do begunskega centra Jabłonica, kjer bomo pomoč predali neposredno ukrajinskim otrokom. 

Kot pravi zastopnica ustanove Rdeča žoga Maruša Pečečnik, sta tovornjaka s pomočjo v nizkem štartu. "Tovornjaka smo napolnili do zadnjega kotička, v ponedeljek zgodaj zjutraj bosta v spremstvu ekipe SBC krenila proti zbirnemu centru Mukhachevo na vzhodu Ukrajine. Od tam bo pomoč dosegla tiste, ki jo najbolj potrebujejo - otroke." 

Akcijo zbiranja pomoči smo v Rdeči žogi in SBC - Klubu slovenskih podjetnikov razširili in 15. junija z medijem Radio 1 začeli poziv in vabilo poslušalcem, da skupaj s podjetniki iz kluba nesebično pomagajo otrokom, največji žrtvi tragičnega dogajanja v srcu Evrope. Pomagaj in prispevaj tudi ti in pošlji sms SBC5 na 1919. Konvoj vozil bo spremljala tudi ekipa SBC, ki bo dokumentirala celotno pot v Ukrajino.

Po besedah Jerneje Lampret, direktorice projektov v SBC - Klubu slovenskih podjetnikov, ki koordinira celotno dobrodelno akcijo in skrbi za njeno izvedbo, je človekoljuben odziv podjetnikov dokaz, da ti razumejo stisko najbolj ranljivih in se znajo odzvati, ko je to potrebno: "Člani SBC so se z dobrodelnostjo že v preteklosti večkrat izkazali. Tudi v primeru Ukrajine so se takoj odzvali našemu pozivu in nesebično priskočili na pomoč. Pomembno je, da pomoč dobijo otroci, saj so prav oni največje žrtve te nesmiselne tragedije v Evropi, kjer smo imeli mir dolgo časa za nekaj samoumevnega."

Mihael Blažič, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov in lastnik podjetja Blažič, pravi: "Pred Rdečo žogo je pomemben dan. Veseli nas, da bomo lahko sredstva, ki smo jih že zbrali preko nujnih potrebščin, poslali pomoči potrebnim v Ukrajini, predvsem otrokom. S široko paleto šolskih potrebščin bomo obdarili 1.000 osnovnošolcev." 

Po zaključku akcije z Radiom 1 bomo v Ukrajino poslali novo pošiljko pomoči.Fotozgodba - kako smo tovornjaka napolnili z nujnimi potrebščinami:

Prvi postanek tovornjakov je bil v Ljubljani, v podjetju Orbico, članu SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. Naložili smo 16 palet plenic in 2 paleti vložkov.

SBC-UK-21 Large.jpeg

SBC-UK-19 Large.jpeg

Drugi postanek je bil v Mirni pri članu kluba, podjetju Dana, kjer so nas založili s 16 paletami pitne vode.

SBC-UK-12 Large.jpeg

SBC-UK-14 Large.jpeg

SBC-UK-17 Large.jpeg

Zadnji postanek smo opravili pri podjetju Eurocom. Član SBC je omogočil, da bo 1000 otrok prejelo šolske potrebščine.

SBC-UK-10 Large.jpeg

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.