Na poti v Ukrajino: "Strahu ni, je pa vznemirjenje in skrb"

Dogodki

27. Junij 2022

Na poti v Ukrajino:

Humanitarna odprava dobrodelne organizacije Rdeča žoga in SBC – Kluba slovenskih podjetnikov potuje proti ukrajinski meji. Po postanku se bosta tovornjaka v torek zgodaj zjutraj odpravila proti kraju Mukhacevo na vzhodu Ukrajine, kjer bosta v glavnem zbirnem centru odložila večji del pomoči, ki so jo za ukrajinske otroke zbrali slovenski podjetniki, člani SBC. 

Tovornjaka z vozilom spremljata predstavnika SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, direktorica digitalnih projektov Anabelle Ann Logar in snemalec Blaž Gregorič. Po Mukachevem bosta del pomoči dostavila v begunski center v kraju Jablonica neposredno otrokom.

V Ukrajini je VOJNA. Največja žrtev so najbolj ranljivi: OTROCI. V Rdeči žogi, ki je del SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, skupaj z Radiem 1, zbiramo sredstva za OTROKE V UKRAJINI. Pridruži se nam tudi ti. DONIRAJ in pomagaj. Pošlji SMS na 1919 s ključno besedo SBC5.

»Ali je prisoten strah? Ko slišim besedo 'strah', je moj odgovor 'ne', saj se mi zdi, da je strah največkrat posledica nerazumevanja situacije. Gotovo se odpravljamo v neznano, nepredvidljivo. Prisotna sta vznemirjenje in malo nemirnosti. Najbolj me skrbi, kaj bom videla in kakšne pretresljive zgodbe bom slišala iz prve roke in kako bom takrat obvladala svoje emocije. Zelo sem vesela, da  imam priložnost pomagati in z ekipo ustvarjati boljši jutri tudi izven slovenskih meja,« nam je povedala Anabelle Ann Logar.

Kot je dejal Blaž Gregorič, bosta z Anabelle dokumentirala celotno pot. »Z velikim veseljem sem del tako velike in pomembne humanitarne akcije. Med odpravo bom skozi objektiv lovil trenutke in številne pretresljive zgodbe na območjih, kamor se odpravljava. Zavedam se, da je, žal, večina žalostnih in tragičnih.«

Preberite tudi: Podjetniki zbrali pomoč za ukrajinske otroke, tovornjaka kmalu na pot

SBC spremljajte tudi na Instagramu in Facebooku, kjer bomo redno delili utrinke s poti.tovornjak Ukrajina - foto 2.jpg

tovornjak Ukrajina - foto 3.jpg

SBC-UK-37 Large.jpeg

SBC-UK-39 Large.jpeg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.