Jubilejno: Labena Srbija praznovala 10. obletnico

Dogodki

13. Junij 2022

Jubilejno: Labena Srbija praznovala 10. obletnico

Labena Srbija pred dnevi praznovala 10. obletnico ustanovitve v Srbiji in 29 let v regiji. Jubilejni dogodek se je odvijal v Srbiji, natančneje na idilični lokaciji Kalemegdana, v Kalemegdanskih terasah, kjer je obletnico s svojo prisotnostjo počastilo 400 gostov iz vodilnih pozicij v zdravstvu in znanstvenih institucijah, prehranski industriji in industriji materialov.

Uspeh Labene

Labena je v zadnjih 5 letih naredila izjemen preskok, saj je obseg zaposlenih povečala za 300% in promet za 600%. Odraz tega je tudi zelo hiter vzpon in uspešnost Labena pisarne v Srbiji. Regijska pisarna Labene ima 18 zaposlenih.

»Veseli nas da se partnerji odzvali v takem številu. Srbija je za nas pomembna, je največje tržišče v regiji z ogromnim potencialom v naslednjih letih. Poleg tega je Labena Srbija tudi center znanja za vzhodne trge, ki ji pokrivamo,« je o slavnostnem dogodku dejal Borut Čeh, lastnik podjetja Labena.

Borut Čeh, CEO
Borut Čeh, CEO

Labena, d. o. o., ima skoraj 30-letno tradicijo na področju farmacevtske, medicinske in prehranske industrije. Podjetje je bilo ustanovljeno v Ljubljani leta 1993. Velik poudarek dajejo področju razvoja in raziskav v biofarmaciji, biotehnologiji in diagnostiki, kjer delajo s partnerji s celega sveta. Podjetje ima dva glavna stebra:

Prvi je prodaja visokotehnološke opreme v farmacevtski in prehrambni industriji ter industriji materialov in ved o življenju.

Drugi del so analitski laboratorij, ki je certificiran po mednarodnih Standardih kakovosti dobre proizvodne prakse (angl. Good manufacturing practice), kjer so vsi  postopki in opravila v laboratoriju  pregledana in odobrena s strani ameriške agencije za zdravila in prehrano (angl. FDA – Food and Drug Administration), kar Labeni omogoča testiranje zdravilnih učinkovin in zdravil, ki gredo v prodajo na ameriško tržišče.

Podjetje ima pisarne v sedmih državah, jugo vzhodne Evrope. Od Gospodarske zbornice Slovenije pa so prejeli že dvakrat nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2004 - Irena Lemu Čeh in 2018 - Borut Čeh. Leta 2019 pa je bilo eno od treh nominirancev osrednjeslovenske regije za hitro rastoča podjetja Gazela. Leta 2018 pa so prejeli priznanje za uvrstitev med 10 Delovih podjetniških zvezd. 

»Cilj podjetja Labena je še naprej ostati eden od vodilnih ponudnikov tehnoloških rešitev na trgu in v skladu s potrebami svojih partnerjev in kupcev razvijati rešitve s svojo ponudbo in s skrbnostjo za zaposlene vlagati v njihovo znanje in razvoj ter doslednostjo do dobaviteljev širiti prisotnost na trgih,« poudarja lastnik Labene Borut Čeh in dodaja, da s širitvijo razvojno - raziskovalnih storitev na področju farmacevtike, nameravajo dvigniti nivo prodaje, znanja in dodane vrednosti podjetja.

Gre za storitve, ki zahtevajo veliko multidisciplinarnega znanja in poznavanja regulative.

Podjetje poleg svojih razvojnih laboratorijev iz področja biotehnologije in bio-farmacevtike, ki se raztezajo na več kot 1.000 m2, širi laboratorije z oddelkom mikrobiologije in gradi v Zagrebu molekularne laboratorije na področju medicinske diagnostike.

Kot še razkriva Čeh, je v zaključni fazi tudi ustanavljanje oddelka »Labena Ventures Akcelerator«, ki bo pospeševalnik za notranje in zunanje ideje iz področja biotehnologije, farmacije in bio farmacije ter življenjskih ved.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano