V SBC UPAMO, DA DR. ROBERT GOLOB NE BO PRISTAL NA UNIČEVANJE SLOVENSKEGA PODJETNIŠTVA IN S TEM ZMANJŠEVAL BLAGINJE VSEH

Stališča

19. Maj 2022

V SBC UPAMO, DA DR. ROBERT GOLOB NE BO PRISTAL NA UNIČEVANJE SLOVENSKEGA PODJETNIŠTVA IN S TEM ZMANJŠEVAL BLAGINJE VSEH

V SBC UPAMO, DA DR. ROBERT GOLOB NE BO PRISTAL NA UNIČEVANJE SLOVENSKEGA PODJETNIŠTVA IN S TEM ZMANJŠEVAL BLAGINJE VSEH V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov po preučitvi osnutka koalicijske pogodbe med strankami verjetne bodoče vladne koalicije, ki je dostopna v javnosti, ocenjujemo, da gre za ukrepe, ki ne gredo v prid razvoju in napredku podjetništva in širše družbe. S poslovnim okoljem povezani ukrepi v osnutku koalicijske pogodbe kažejo, da se vračamo v neke druge čase, kjer delo ni vrednota in kjer ljudje, ki ustvarjajo za blaginjo družbe, niso spoštovani. A hkrati upamo, da izkušeni gospodarstvenik in najverjetnejši novi mandatar ter predsednik vlade dr. Robert Golob, Slovenije ne bo odmaknil od poti razvoja podjetništva, gospodarstva in s tem zagotavljanja blaginjo za vse.

V SBC zbrani podjetniki pričakujemo, da bodo pogoji za podjetniško delovanje ostali enaki, kot so, in da se na bistvenih področjih ne bodo spreminjali na slabše.

V SBC smo proti temu, da se pogoji našega podjetniškega delovanja spreminjajo izključno zaradi maščevanja prejšnji vladi. To je politika razdiranja, ne pa svoboda, ki jo je obljubljala verjetna nova vlada.

Pričakujemo, da bo država dodatno razbremenila plače zaposlenih, da bodo s poštenim delom prejeli več denarja na račune. Podjetniki predlagamo nadaljevanje ukrepov v smeri razbremenitve dela zaposlenih. S takšnimi ukrepi bomo dosegli, da si bodo lahko ljudje z lastnim denarjem, ki ga bodo pošteno zaslužili in prejeli na račune, kupili oziroma ustvarili dom po lastnih željah. Tako nam ne bo potrebno graditi stanovanjskih getov za reveže, kot predlaga osnutek koalicijske pogodbe.

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov verjetnega prihodnjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba skupaj z ministroma za gospodarstvo in finance, Matjažem Hanom in Klemnom Boštjančičem, pozivamo, da pred uvedbo kakršnih koli ukrepov, ki bodo imeli vpliv na delovanje podjetnikov in širše gospodarsko okolje, prisluhnejo argumentom podjetnikov. Pozivamo jih in vabimo jih k dialogu in odprti razpravi s soočenjem in skrbnim tehtanjem argumentov. Šele nato pa naj vlada oblikuje rešitve, ki jih na področju poslovnega okolja namerava uveljaviti v času svojega delovanja.

Slovenski podjetniki smo namreč temelj podsistema, ki zagotavlja vse druge javne podsisteme: od šolstva, zdravstva, socialnega varstva, raziskovanja, kulture, varovanja narave do državne administracije.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano