(fotozgodba) Dvodnevno potepanje SBC članov po hrvaški Istri

Dogodki

30. Maj 2022

(fotozgodba) Dvodnevno potepanje SBC članov po hrvaški Istri

Dvodnevni izlet so začeli v Buzetu, mestu, ki je znano predvsem po tartufih. Naši člani so se tako najprej ustavili pri najbolj znani družini v Buzetu, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo pridelovanja tartufov. Tam so se podali na čisto pravi lov na tartufe.

Istra14.jpg

Istra5.jpg

SBC ekipa je po kosilu pot nadaljevala proti jugu prelepega istrskega polotoka. V čudovitem okolju, kjer je vladal idiličen mir, so degustirali vina Meneghetti. Znamenita klet že vrsto let, poleg vrhunskega istrskega vina, proizvaja tudi oljčna olja.

Istra.jpg

V poznih popoldanskih urah pa je bil čas za ogled srednjeveškega Pulja (Pule). Voden ogled mesta z lokalnim vodnikom.

Istra6.jpg

Ko pa je sonce že padlo v morje, se je SBC ekipa z ladjo odpravila do slavnih Brionov, ki veljajo za enega najbolj znanih hrvaških nacionalnih parkov, dostop do njih pa je bil dolgo časa rezerviran samo za elitne izbrance.

Istra122.jpg

Istra11.jpg

Drugi dan so SBC-jevci raziskovali Brione

Istrski narodni park je resnično nekaj edinstvenega. Brioni so posebni zaradi atmosfere, ki vam jo nudijo med sprehajanjem oziroma vožnjo s turističnim vlakcem. Ta je naše člane popeljal ob obali in vse do severa otoka, kjer se nahaja Safari park.

Istra10.jpg

Na poti so si lahko ogledali beneško citadelo in stara gospodarska poslopja, ki so bila zgrajena v začetku 20. stoletja v času avstrijske družine Kupelwieser. Ogled pa zaključili z obiskom Titovega spominskega muzeja, pred katerim stoji njegov kadilak, letnik 1953.

Istra17.jpg

Po kosilu se je SBC družba, ki je bila nabita s pozitivno energijo, odpravila nazaj proti domu.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano