#PODJETNIKI SPRAŠUJEJO s Petro Kerčmar: NSi so prepričani, da bi bila Levica v novi vladi škodljiva

Dogodki

16. April 2022

#PODJETNIKI SPRAŠUJEJO s Petro Kerčmar: NSi so prepričani, da bi bila Levica v novi vladi škodljiva

#PODJETNIKI SPRAŠUJEJO s Petro Kerčmar: NSi so prepričani, da bi bila Levica v novi vladi škodljiva

Na tokratnem volilnem soočenju Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) z voditeljico Petro Kerčmar bi si tokrat morala nasproti sedeli dva Kamničana – Matej Tonin, Nova Slovenija, in Marjan Šarec iz LMŠ. A se slednji snemanja ni udeležil, saj ni uspel najti prostega termina, zato je njegov stol ostal prazen.

 

Matej Tonin je v oddaji tako spregovoril o morebitnem sodelovanju in o ključnih prioritetah nove vlade, zakaj so v stranki podprli Andreja Vizjaka in aferi »glupi davki«. In to kljub temu, da so bili mnenja, da so bile Vizjakove izjave nesprejemljive. Pa tudi o tem, ali si je desnica naredila medvedjo uslugo, ko je razrešila Goloba z vrha energetskega podjetja GEN-I.

Šarec vrgel puško v koruzo? Bo šel raje na lokalne volitve?

Tonin na začetku oddaje ni želel ugibati in špekulirati, zakaj Marjana Šarca ni na soočenju, oziroma, kakšen je pravi razlog za njegovo odsotnost. Je pa pojasnil, da se sam vseh soočenj, na katere je vabljen, udeleži, saj kot je dejal, s tem pokaže svoj odnos do ljudi.

Prvo in drugo mesto na volitvah sta »športno« oddani

V Sloveniji sploh ni pomembno, kdo zmaga na volitvah, glavno moč v vladi imajo manjše stranke. Stranka s petimi, sedmimi, desetimi poslanci je lahko bolj vplivna v vladi kot druga s tridesetimi. Torej bistveno bo, kdo bo tretji, četrti, peti. In prav te stranke bodo odločale, kakšne barve bo koalicija, je Tonin pokomentiral volilno tekmo.

Politični vedeževalec ne bom

»Mene zanima predvsem premierska funkcija,« je bil ob koncu oddaje, ki jo pripravlja Klub slovenskih podjetnikov, nedvoumen Tonin, ko ga je voditeljica Kerčmar vprašala po volilnem rezultatu in morebitnih željah po političnih funkcijah. »Jaz imam željo in verjamem, da mi bo to tudi uspelo.«

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano