Tomaž in Metka Marovt sta podjetnika leta 2021!

Člani

18. Marec 2022

Tomaž in Metka Marovt sta podjetnika leta 2021!

Tomaž in Metka Marovt sta podjetnika leta 2021!

Član SBC Tomaž Marovt je postal podjetnik lanskega leta po izboru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Priznanje je prejel skupaj z ženo Metko.

»Marovt proizvodno uvozno-izvozno podjetje je eno izmed najnaprednejših, digitaliziranih in avtomatiziranih proizvodenj kovanja v Evropi,« so v utemeljitvi nagrade zapisali pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Tomažu in Metki Marovt iskreno čestitamo!

Glavna dejavnost podjetja Marovt je visokokakovostno kovanje, izdelava in obdelava odkovkov ter izdelava stružnih delov za najprestižnejše vodilne znamke v avtomobilski industriji. Med njimi so znamke General Motors, Mercedes-Benz, Volkswagen, Daimler, AMG.

Marovt je z odličnostjo prodrl na največje in najzahtevnejše svetovne trge. V ZDA, Francijo, Nemčijo, Avstrijo, Belgijo, Brazilijo, na Nizozemsko, v Švico …

Pri podjetju s 50-letno tradicijo, ki ga član SBC Tomaž Marovt vodi skupaj z ženo Metko, se v zadnjem obdobju spogledujejo tudi z letalsko, navtično in obrambno industrijo ter medicino, so navedli pri OZS.

»Moderne kovaške linije jim omogočajo butično in serijsko proizvodnjo, simulacija proizvodnih procesov, lastna orodjarna in CNC-obdelava vseh proizvodov, ki so ključni pri doseganju kratkih dobavnih rokov za vzorce, pa so tri glavne konkurenčne prednosti podjetja.

O podjetju Marovt, d. o. o.

Korenine podjetja segajo v leto 1971, ko so začeli proizvajati utopne odkovke. Ta dejavnost je še vedno osnova proizvodov, ki so jih z leti dogradili z obdelavo, lastno orodjarno in proizvodnjo stružnih delov. Vsi programi predstavljajo celoto, ki je podprta z inovativnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, nadzorovana s procesnim sistemom vodenja in upravljanja. Vpeljana sistema ISO 9001/2000 in ISO TS 16949 sta temelja, ki zagotavljata visoko kakovost njihovih proizvodov in s tem zadovoljstvo kupcev, ki v največji meri prihajajo iz svetovne avtomobilske industrije.
OZS je na Brdu pri Kranju, kjer je potekala prireditev, podelil tudi nagrade za obrtnika leta 2021, nagradi za podjetnika in obrtnika za leto 2020 ter nagrado za najstarejšega obrtnika leta 2020. Več o nagradah lahko preberete na tej povezavi.

Fotografije: podjetje Marovt/SBC, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano