SBC za otroke v Ukrajini

Izbrani nasveti

04. Marec 2022

SBC za otroke v Ukrajini

SBC za otroke v Ukrajini

Spoštovana kolegica, dragi kolega,

v teh dneh v Evropi spremljamo prizore, za katere smo mislili, da jih nikoli ne bomo več doživeli. Ne naša generacija, ne prihodnje generacije. Evropa se je zdela kot steber miru, a se je čez noč vse obrnilo drugače.  Vojna v Ukrajini spreminja nas, našo družbo, naše države, našo Evropo.

Kruta resnica vsake vojne je, da jo v njej najbolj skupijo nedolžni, še posebej otroci, ki so brez vpliva in moči. Globoko sem prepričan, da je dolžnost vsakega izmed nas in naša skupna odgovornost, da tem žrtvam vojne, še posebej otrokom, pomagamo in jim vsaj malo olajšamo težke dneve, ki jih doživljajo. Dajmo jim vedeti, da v teh časih niso sami.

Zato vas vabim, da se mi pridružite pri zbiranju sredstev za ukrajinske otroke, ki so postali žrtve vojne. Finančne prispevke v priporočljivi višini 1.000, 2.500 ali 5.000 evrov bomo  zbirali na računu naše skupne dobrodelne organizacije Rdeča žoga.

Prejemnik donacije
Ustanova Rdeča žoga, Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana
TRR: SI56  0294 5026 1309 205, odprt pri NLB, d. d.
Namen: SBC za otroke v Ukrajini

Spoštovani člani SBC,

ta trenutek še iščemo poti, kako bo zbrani denar prišel neposredno v roke tistim otrokom, ki ga potrebujejo. O tem, kako in komu bomo pomoč posredovali, vas bomo sproti obveščali, na koncu (upam, da se bo ta zgodil čimprej), pa vam bomo posredovali tudi natančno poročilo.

Kdor hitro da, dvakrat da: tako so pravili naši predniki in še kako prav so imeli. Zato vas prosim, če vašo pomoč prispevate do 15. marca 2022.

 

 

                            Z globoko hvaležnostjo vas lepo pozdravljam,

                                         Joc Pečečnik, predsednik SBC

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano