SBC in Rdeča žoga za otroke v Ukrajini

Izbrani nasveti

15. Marec 2022

SBC in Rdeča žoga za otroke v Ukrajini

SBC in Rdeča žoga za otroke v Ukrajini

Spremljamo že 20. dan ruske invazije na Ukrajino. Napadi se stopnjujejo, ruske sile so napadle več stanovanjskih stavb in tudi otroško bolnišnico in porodnišnico. V obleganem mestu Mariupolj je bilo od začetka ruske invazije ubitih več kot 2000 civilistov. Humanitarne razmere pa se hitro slabšajo in so v številnih mestih že katastrofalne.

Šokantno, neopisljivo, pretresljivo. Pa vendar se dogaja točno to, na pragu "civilizirane" Evrope, samo 500 kilometrov stran od Slovenije.

Številni člani SBC-ja ste pokazali, da imate veliko srce in ste se že odzvali ter pomagali nemočnim žrtvam vojne. Mnogi ste sredstva za pomoč družinam v Ukrajini nakazali na Rdečo žogo, mnogi ste sredstva že pred našim pozivom darovali drugim dobrodelnim ustanovam.

Do danes je SBC-jeva dobrodelna organizacija Rdeča žoga zbrala 58.000 evrov.

Spoštovani člani, sporočamo vam, da smo vse bližje rešitvi, kako ta sredstva, ki jih bomo najverjetneje morali pretvoriti v materialne dobrine, usmeriti na vojna žarišča, kjer še vedno ostaja veliko število otrok, predvsem tistih, ki zaradi takih in drugačnih okoliščin niso imeli te sreče, da bi se znašli na vlaku za obljubljeno Evropo.

Poleg tega pa vam zagotavljamo, da bodo sredstva, do zadnjega centa šla v roke tistih, ki vašo pomoč najbolj potrebujejo: otrokom.

Še naprej pa vas vabimo, da se nam pridružite pri zbiranju sredstev za ukrajinske otroke. Finančne prispevke v priporočljivi višini 1.000, 2.500 ali 5.000 evrov bomo zbirali na računu naše skupne dobrodelne organizacije Rdeča žoga.

Prejemnik donacije:
Ustanova Rdeča žoga, Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0294 5026 1309 205, odprt pri NLB, d. d.
Namen: SBC za otroke v Ukrajini

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano