SBC odpira svoje prve ambasade po svetu

Člani

17. Marec 2022

SBC odpira svoje prve ambasade po svetu

SBC odpira svoje prve ambasade po svetu

Klub slovenskih podjetnikov je dobil prvi dve SBC ambasadi, in sicer v Las Vegasu in Dubaju. Dijana Mitrović je poslala naša nova SBC ambasadorka v ZDA, v Dubaju pa je naš ambasador prof. dr. Andrej Vizjak.

SBC – Klub slovenskih podjetnikov ima željo zgraditi svojo mrežo ambasad po svetu, z namenom pomagati svojim članom pri vstopanju in delovanju na tujih trgih.

Prednosti ambasad za SBC člane

SBC Global je nov oddelek v poslovnem klubu, katerega naloga je odpiranje ambasad SBC po svetu in gradnja mostov z uspešnimi Slovenci izven naših meja, ki želijo pomagati slovenskemu gospodarstvu in Sloveniji, to so SBC GLOBAL MEMBERS.

Naša želja je vzpostaviti ambasade na vseh kontinentih, pa tudi v večjih državah in mestih.

Sedež SBC ambasade v tujini bo označen s tablo in zastavo, ambasador si bo prizadeval iskati uspešne Slovence, v njegovi državi, pomagal pa bo našim članom pri vstopu na tuji trg, zbiral bo pomembne poslovne informacije ter pomagal organizirati poslovne aktivnosti v državi ambasade. SBC Global nudi našim članom tudi podporo in svetovanje pri pridobivanju delovnih dovoljenj za tujce v Sloveniji ter pomaga pri pridobivanju viz.
Naš oddelek išče tudi druga tuja podjetja, ki so zainteresirana za sodelovanje z našimi člani ter skrbi za mednarodno promocijo kluba. Zbira pomembne poslovne informacije v državi delovanja ter zbira novice o njej. Skrbi tudi za mednarodno promocijo kluba.

SBC Global se lahko pohvali že z dvema ambasadama; prva v Dubaju, druga v Las Vegasu

Klub ima v Dubaju svojo ambasado, ambasador prof. dr. Andrej Vizjak je poslovni svetovalec in strateg, ki s poslovnimi povezavami arabske strateške svetovalne družbe Management Partners pokriva to področje in s svojo lokalno ekipo svetuje podjetjem, kako delovati na tem trgu ter jim išče poslovne partnerje ter dobre posle. Hkrati ima tudi dostop do vseh razpisov v tem okolju.

SBC bo s svojo ambasado v Dubaju začrtal novo pot poslovnega povezovanja in skupnega nastopa slovenskih podjetjih na tujih trgih.

Ambasadorka SBC v ZDA pa je Dijana Mitrović, ki ima 17 letne izkušnje na področju mednarodnega sodelovanja. Je direktorica mednarodnega poslovnega centra v Nevadi v Las Vegasu. Center posebno skrb namenja malim podjetjem pri širitvi na mednarodne trge. Dijana se veseli krepitve dvostranskega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Nevado ter nadaljnjega napredka pri doseganju ciljev našega kluba v svetovnem merilu.

 

 

Foto: Dijana Mitrović je obiskala naš klub in podpisala Sporazuma o odprtju SBC ambasade v ZDA. Na fotografiji z vodjo Internacionalizacije SBC Katarino Karlovšek

SBC ambasade 2022

Načrt kluba je, da bo SBC v letu 2022 slovesnkim podjetnikom, organizacijam in državljanom omogočil Business hub, ki bo služil za konkretne korake pri izvozu produktov in storitev in omogočil sedež slovenskim podjetjem v Dubaju.

V skladu s tem, SBC Dubaj išče ustrezen prostor, saj priložnosti na teh trgih kar dežujejo. Dubaj je namreč postal svetovni poslovni center in letalski HUB, ki nima političnih obremenitev.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano