Pridobivamo informacije: kako čim hitreje do delovnih dovoljenj za delavce iz Ukrajine?

Izbrani nasveti

03. Marec 2022

Pridobivamo informacije: kako čim hitreje do delovnih dovoljenj za delavce iz Ukrajine?

Pridobivamo informacije: kako čim hitreje do delovnih dovoljenj za delavce iz Ukrajine? V klubu pridobivamo informacije, kako lahko podjetja čim hitreje zaposlijo ukrajinske delavce. Na izdajo dovoljenja za delo tujcev slovenska podjetja sicer v povprečju čakajo med 3 in 5 mesecev. Na ministrstvo za notranje zadeve, ki je pristojno za izdajo delovnih dovoljenj, smo naslovili vprašanje, ali bo Slovenija pospešila pridobivanje delovnih dovoljenj za delavce iz Ukrajine. Odgovor pričakujemo v prihodnjih dneh.

Ukrajinci v zadnjih dneh zaradi spopadov množično zapuščajo domovino in se odpravljajo v druge evropske države. Tudi v Slovenijo. Za slovenska podjetja je izjemno aktualno vprašanje pridobivanja delovnih dovoljenj za tuje delavce, zaradi trenutnih razmer še posebej ukrajinskih, ki prihajajo v našo držav. Postopki pridobivanja dovoljenj sicer praviloma trajajo med 3 in 5 mesecev.

V prihodnjih dneh pričakujemo več informacij od ministrstva za notranje zadeve, ali namerava država postopke pospešiti. Informacije vam bomo posredovali takoj, ko jih prejmemo.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano