Imajo rešitve za digitalno preobrazbo slovenskega gospodarstva

Člani

22. Marec 2022

Imajo rešitve za digitalno preobrazbo slovenskega gospodarstva

Imajo rešitve za digitalno preobrazbo slovenskega gospodarstva

Skupina stroka.si je pred dnevi gostila več kot 30 podjetnikov Dravske doline. Strokini eksperti so udeležencem poslovnega dogodka Dobro jutro, sosed pokazali možnosti, ki jih podjetjem ponuja digitalna preobrazba: priložnosti interneta stvari (IoT), razširjene resničnosti (XR) in avtomatizacijo procesov digitalnega tiska. Dogodka se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s sodelavci. 

 

Poslovni dogodek je organizirala Koroška gospodarska zbornica, ki združuje podjetnike iz občin Radlje ob Dravi, Vuzenica, Muta, Podvelka, Ribnica na Pohorju in Dravograd.

Sandi Markon, lastnik in direktor Skupine stroka.si, je več kot 30 podjetnikom predstavil razvojno usmerjenost ​Skupine stroka.si in usklajenost njenih aktivnosti ​z nacionalno strategijo 2021–2030​. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in sodelavci so se s podjetniki pogovarjali o trenutnih in prihodnjih izzivih, vključno s stanjem glede energentov in žita.

Internet stvari in razširjena resničnost

Udeleženci so se sprehodili po prostorih digitalnega tiska, ki deluje kot demo center za digitalno transformacijo. Zaposleni so jih pričakali na otočkih, kjer so predstavili praktične primere uporabe tehnologij interneta stvari (IoT) ter razširjene resničnosti (XR), hkrati pa demonstrirali avtomatizacijo procesov digitalnega tiska.

Skupina stroka.si je digitalni inovator in eden od vodilnih specialistov za digitalno transformacijo v slovenskem prostoru. Njihovo znanje in rešitve so lahko udeleženci spoznali v prostorih digitalnega tiska, ki deluje kot demo center za digitalno transformacijo. Zaposleni so jih pričakali na otočkih, kjer so predstavili praktične primere uporabe tehnologij interneta stvari (IoT) ter razširjene resničnosti (XR), hkrati pa demonstrirali avtomatizacijo procesov digitalnega tiska.

Za krepitev vloge naprednih digitalnih tehnologij

Razvojna strategija Skupine stroka.si se povsem sklada z nacionalno strategijo digitalne transformacije gospodarstva 2021-2030. Njen namen je postaviti usmeritve za podporo nadaljnjemu razvoju in preobrazbi slovenskega gospodarstva, posebej malih in srednje velikih podjetij, ki predstavljajo 99,8 % slovenskega gospodarstva. Skupina v ospredje postavlja krepitev vloge naprednih digitalnih tehnologij, kot so:

  • umetna inteligenca (AI) in strojno učenje (ML)​,
  • razširjena resničnost (XR)
  • IoT in Big Data (zajem hranjenje in obdelava podatkov, koriščenje Azure oblačnih storitev) – pametna/prediktivna analitika, prediktivno vzdrževanje​,
  • blockchain (infrastruktura in pametne pogodbe)​,
  • low-code to no-code (konvergenca znanj in tehnologij)​,
  • 5G​,
  • kvantno računalništvo.
Aktivnosti Skupine stroka.si in njihove rešitve za digitalno transformacijo si lahko ogledate na njihovi spletni strani

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.