(fotozgodba) Težko pričakovano srečanje na Krvavcu

Člani

16. Marec 2022

(fotozgodba) Težko pričakovano srečanje na Krvavcu

(fotozgodba) Težko pričakovano srečanje na Krvavcu

V ponedeljek, 14. marca, je bil na Krvavcu poseben dan. Potekal je Gourmet Cup, šesti po vrsti, ki je pod dirigentstvom Jezeršek gostinstva na sneg in za obložene mize pripeljal znane kuharske mojstre in vinarje, gostince, ljubitelje kulinarike in druge, ki so vpeti v svet kulinarike in dobrih okusov. 

Posebnost tokratnega dogodka? Mojstri so prepustili ustvarjalni kulinarični oder mladim talentom, dijakom kuharskih šol. Poteza se je še kako obrestovala, izvrstnih okusov je bilo v izobilju. Podrobnosti lahko preverite v spodnji fotozgodbi. 

»Gourmet Cup Ljubljana postaja osrednji dogodek, namenjen sproščenemu druženju vseh, ki delujemo na področju gastronomije. Hkrati je bil prav letošnji dogodek še toliko bolj poseben, saj sta za nami zelo težki leti in vsi smo težko čakali, da se končno spet srečamo na Krvavcu. Posebna pohvala pa velja predvsem mladim talentom sedmih gostinskih šol, ki so pripravili zanimive kreativne jedi in pridobili nove izkušnje na svoji karierni poti,« je dejal Martin Jezeršek, član upravnega odbora SBC in direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, ki s partnerji vsako leto organizira dogodek.

Letos so za razvajanje na snegu poskrbeli mladi talenti – dijaki in študentje sedmih gostinskih šo. Prepuščeni kreativnemu kulinaričnemu ustvarjanju so ustvarjali okusne mojstrovine pod budnim očesom priznanih kuharskih mojstrov. Na stopničkah za Gourmet pokal pa so stali številni znani obrazi.

Kako je potekal poseben gurmanski dan na Krvavcu?

Začel se je z vrhunskim Gourmet zajtrkom. Zanj sta poskrbela kuharski mojster Sebastjan Elbl iz Gostilne na Gradu, ki je pripravil poseben Ljubljanski zajtrk iz lokalnih živil, in linija inovativnih kulinaričnih izdelkov Ana Roš & Tuš, ki povezujejo vrhunsko kulinariko in izkušene slovenske proizvajalce po recepturi svetovne chefinje Ane Roš.

Jezeršek gostinstvo dogodek organizira v sodelovanju s partnerji Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hiša dobrih vin,

Sledil je žreb startnih številk za smučarje in deskarje, ki so se v osmih kategorijah potegovali za najvišje stopničke Gourmet pokala. Za pravo senzacijo je poskrbel olimpijski podprvak in deskar na snegu Tim Mastnak, ki se je kot prvi podal na progo in s tem otvoril tekmovanje za Gourmet pokal. V napet boj za glavno nagrado – enoletni najem pomivalnega stroja serije UC se je podalo kar 92 tekmovalcev. Z najboljšim rezultatom tekme si jo je priborila Neža Hrovat (Kmetija in bar Brščca). Na stopničke se je skupno zavihtelo 22 tekmovalk in tekmovalcev.

Vabljeni k ogledu fotozgodbe:  

 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano