Ali veste? To je danes nepogrešljiv kader v podjetju

Člani

09. Marec 2022

Ali veste? To je danes nepogrešljiv kader v podjetju

Ali veste? To je danes nepogrešljiv kader v podjetju

Ste vedeli, da se v samo enem mesecu na petih strežnikih, ki so bili postavljeni v petih različnih državah, zazna kar 190 milijonov poskusov napadov?! Ste vedeli, da je bilo v Sloveniji leta 2019 zabeleženih 2733 kibernetskih incidentov in da se kaže trend ciljanja na podjetja, kjer je povzročena finančna škoda še višja kot pretekla leta? Največja znana ocenjena škoda pri napadu izsiljevalskega virusa namreč znaša kar 2.400.000 evrov!

Zagotavljanje informacijske in kibernetske varnosti je zato v sodobni družbi ključnega pomena, upravljanje tega pa je izjemno pomemben dejavnik uspešnega poslovanja in preživetja na konkurenčnem trgu.

Strokovnjaki s področja informacijskih in kibernetskih varnostnih tveganj so danes nepogrešljiv kader v podjetjih, saj morajo nenehno opazovati in predvidevati nove napade. Morajo biti sposobni predvideti nepričakovano. Gre za delo na razburljivem področju, na katerem morajo organizacije identificirati in oceniti celo vrsto potencialnih tveganj ter razviti akcijski plan. Potreba po strokovnjakih s kritičnim in kreativnim razmišljanjem je vse večja.

Nov program bo GEA College začela izvajati oktobra 2022

Znanja in kompetence, ki jih potrebujete, da lahko poskrbite za varovanje informacij in kibernetsko varnost ter kako prosperirati na tem specifičnem in intrigantnem področju boste dobili med študijem na GEA College!

ZAKAJ ŠTUDIRATI INFORMACIJSKO IN KIBERNETSKO VARNOST?
- Ker boste najbolj iskan kader.
- Ker boste pridobili uporabna in napredna znanja, ki so potrebna za odzivanje na incidente, ko pride do vdorov strežnika in okužb računalnikov.
- Ker se boste znali zaščititi, izvesti sanacijo, odpraviti škodo in izslediti storilca.
- Ker boste s pridobljenim ustreznim znanjem korak pred drugimi.
- Ker vam bodo predavali strokovni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami z različnih področij informacijske in kibernetske varnosti.
Kot poudarjajo na GEA College študijski program Informacijska in kibernetska varnost daje velik poudarek na praksi, saj učenje poteka na podlagi številnih študij primerov iz resničnih podjetij, ki se soočajo z realnimi problemi v vsakdanjem poslovanju in izzivi prihodnosti ter te tudi rešujejo. Pri teh rešitvah boste sodelovali tudi vi! Prispevali boste ideje in jih pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov razvijali skupaj s kolegi. Imeli boste dostop do številnih uspešnih alumnov GEA College, ki vedno radi priskočijo na pomoč! Študija ne boste zapustili le z diplomo v žepu, temveč z izkušnjami, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z izzivi informacijske in kibernetske varnosti.

 

Skrivnosti uspešnih pogajanj

Druga dobra novica, ki prihaja iz GEA College pa je izdaja nove knjige. V njihovi založbi so na prodajne police postavili čisto svežo knjigo z naslovom Skrivnosti uspešnih pogajanj.

Knjiga, s pomočjo najnovejših znanstvenih spoznanj, izkušenj ter številnih praktičnih primerov in vaj, razkriva, kako lahko vsak okrepi svoje pogajalske veščine in postane uspešen pogajalec. Avtorja vodita bralca skozi celoten pogajalski proces od priprav do uspešnega zaključka ter razgrinjata potrebne kompetence, ki pogajalca naredijo uspešnega. Opozarjata na vrline in slabosti pogajalcev, na to, kako okrepiti pogajalsko moč v soočanju s trdimi pogajalci, ter kako okrepiti pogajalčeve prepričevalne sposobnosti.

V knjigi končno najdemo tudi napotke, kako se pogajati v drugih kulturah, ki bodo prišli prav vsem tistim, ki delujejo v mednarodnem poslovanju in diplomaciji.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano