Razpis za podjetja, ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja

Izbrani nasveti

03. Februar 2022

Razpis za podjetja, ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja

Razpis za podjetja, ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja Svetovna organizacija za intelektualno lastnino je objavila razpis za nagrade za izjemna podjetja in posameznike, ki uporabljajo intelektualno lastnino. Nagradili bodo izbrana mala in srednja podjetja, ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja. Intelektualna lastnina je namreč izrednega pomena za gospodarski, družbeni in kulturni razvoj družbe. Na razpis se lahko prijavite do 14. marca 2022. Več informacij (v angleškem jeziku) na tej povezavi.

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je razpisala WIPO nagrade za izjemna podjetja in posameznike, ki uporabljajo Intelektualno lastnino (IL). Nagrada bo priznanje za tista mala in srednja podjetja (MSP), ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja, saj so pravice IL izrednega pomena za gospodarski, družbeni in kulturni razvoj družbe.

MSP predstavljajo največji delež gospodarstev in so ključni vir inovacij in ustvarjalnosti v vseh sektorjih, trgih in vidikih življenja.

Kdo se lahko prijavi in do kdaj

Prijavijo se lahko mala in srednja podjetja iz katere koli od 193 držav članic WIPO. Po definiciji Svetovne banke so MSP podjetja, ki štejejo do 300 zaposlenih in imajo do 15 milijonov dolarjev (USD) skupne letne prodaje.

Objava rezultata

Julija 2022 bo uradna razglasitev petih zmagovalcev in podelitev nagrad. Potekala bo kot poseben slavnostni dogodek na Generalni skupščini WIPO.

Merila komisije

Kandidate bodo ocenjevani na podlagi različnih meril, vključno z uspešno komercializacijo IL, vplivom na gospodarstvo, družbo ali kulturo ob upoštevanju raznolikosti kandidatov in njihovih lokacij.

Kaj prejmejo zmagovalci

Zmagovalci bodo prejeli prilagojen mentorski program za komercializacijo IL kot pomoč pri poslovni rasti, različne oblike podpore, sponzorski program za lažji dostop do financiranja in priložnosti za partnerstvo ter mednarodno promocijo.
 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano