Joc Pečečnik za takojšnjo zaščito okolja, trajnostno podjetništvo in več inovacij

Dogodki

11. Februar 2022

Joc Pečečnik za takojšnjo zaščito okolja, trajnostno podjetništvo in več inovacij

Joc Pečečnik za takojšnjo zaščito okolja, trajnostno podjetništvo in  več inovacij Na skupščini SBC – Kluba slovenskih podjetnikov so člani kluba, ki povezuje najuspešnejše slovenske lastnike in ustanovitelje podjetij, potrdili letno poročilo za leto 2021 ter program dela in finančni načrt za letošnje leto. »SBC v 2022 čaka državotvorna naloga. V času, ko se bodo politiki fotografirali in iskali prosta plakatna mesta, nas čaka težavna pot dejanske izvedbe okrevanja po COVID-19. Pričakujem veliko krizo vrednot, socialno krizo, pa tudi ekonomsko. Zato se v SBC na te izzive pripravljamo, zato se povezujemo, sodelujemo,« je na srečanju najvišjega organa klubske povezave, ki so se ga udeležili vrhunskih slovenski podjetniki, člani SBC, povedal predsednik kluba Joc Pečečnik.

SBC — Klub slovenskih podjetnikov povezuje 251 nadpovprečnih podjetnikov, med njimi številne prepoznavne izvoznike in družinska podjetja.

»Ne želim, da SBC v supervolilnem letu ponavlja zahteve vseh zbornic, saj bo, kot vedno, dobil vse obljube vseh politikov. Obljube me ne zanimajo. Prazne besede prav tako ne. Za vas, člane, želim in zahtevam več,« je prisotne na skupščini, ki je potekala v Ljubljani, med drugim nagovoril predsednik kluba Joc Pečečnik.

SBC pod Pečečnikovim vodstvom uresničuje program SBC 2.0, v središču katerega so med drugim vrhunski klubski servis za člane, digitalizacija in internacionalizacija združenja ter razvoj zelenih in dobrodelnih projektov. »Javnost in druge objektivne okoliščine zahtevajo takojšnjo zaščito okolja, trajnostno naravnanost podjetnikov, digitalizacijo, inovacije za prihodnost globalne pravičnosti. In to lahko podjetniki, ki ustvarjamo visoko dodano vrednost, vsekakor ponudimo! A moramo za to pridobiti tudi sredstva, moramo se povezovati zunaj meja Slovenije, moramo biti kreativni!« je na skupščini dejal Pečečnik.

 

SBC-skupscina-glasovanje.jpeg

 

Člani so na srečanju najvišjega organa kluba potrdili prenos dobrodelne ustanove Rdeča žoga na SBC. Cilj prenosa je uresničevanje ciljev, ki jih zasleduje nov program dela kluba na področju dobrodelnosti. S prenosom Rdeče žoge se obstoječi program, ki se osredotoča na otroke iz socialno ogroženih družin, nadgrajuje s projektom Sonce za otroke, ki pomeni spodbujanje in negovanje vrednote podjetnosti med otroki. SBC preko omenjenega projekta dobrodelnost povezuje s svojim osnovnim poslanstvom.

Pomemben cilj kluba je med drugim tudi spreminjanje percepcije javnega mnenja o podjetništvu in zasebnem lastništvu v slovenskem prostoru, za kar si bo SBC aktivno prizadeval.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano