Zaupajmo medicinski stroki pri reševanju pandemije, a zaupajmo tudi naši stroki, ko rešujemo gospodarstvo

Izbrani nasveti

07. Januar 2022

Zaupajmo medicinski stroki pri reševanju pandemije, a zaupajmo tudi naši stroki, ko rešujemo gospodarstvo

Zaupajmo medicinski stroki pri reševanju pandemije, a zaupajmo tudi naši stroki, ko rešujemo gospodarstvo

SPOROČILO ZA JAVNOST
6. januar 2022

Brdo pri Kranju — Predstavniki SBC — Kluba slovenskih podjetnikov in drugih gospodarskih organizacij so danes na srečanju gospodarstvenikov z Vlado RS razpravljali o epidemiološki situaciji v državi. Ob predstavljenih podatkih je jasno, da število okužb v zadnjih dneh močno narašča, kar nas lahko skrbi, a v SBC upamo, da bo peti val kratek. Prepričani smo, da je treba v položaju, v kakršnem smo, prisluhniti medicinski stroki. Le zdrava družba je lahko uspešna družba.

»Zato bomo v SBC — Klubu slovenskih podjetnikov spoštovali, podpirali in uresničevali vse ukrepe, ki jih bo predlagala stroka. O usklajenih predlogih medicinske stroke ne bomo polemizirali in jih bomo v celoti podpirali. Prav medicinska stroka je namreč tista, ki je v naši družbi najbolj usposobljena za reševanje zdravstvenih vprašanj. Tudi v drugih primerih, ko bomo govorili o predlogih podjetnikov za izboljšanje gospodarstva, pričakujemo, da bodo ostali deležniki prisluhnili in podprli ukrepe naše stroke,« je na srečanju na Brdu pri Kranju, ki se ga je poleg premiera Janeza Janše udeležilo več ministrov, povedal Joc Pečečnik, predsednik SBC — Kluba slovenskih podjetnikov.

Glede novih omejevalnih ukrepov je Joc Pečečnik na posvetu dejal: »Trenutne razmere niso reševanje situacije, saj je ta že posledica prazničnih dni, zato bi restriktivni ukrepi predstavljali dodatno delitev med ljudmi.« Dodal je: »Laično razlaganje dejstev, ki se odvijajo med prebivalci, in negiranje stroke je v bistvu na nek način razpad civilizacije. Vsaka pandemija ima svoj omejen čas: nekatere so zelo kratke, nekatere v zgodovini so bile zelo dolge. Verjamemo, da se bo tudi ta zaključila kmalu.« Bliža se namreč pomlad, poudarja Pečečnik, zato je za to sezono ideja obveznega cepljenja že zamujena.

Po mnenju kluba in njegovega predsednika bo treba situacijo spremljati in jo temeljito oceniti septembra, saj upamo in si želimo, da je to zadnji val in da bo virus mutiral do te stopnje, ko ne bo več uničeval naših življenj.

Pečečnik je na posvetu z Vlado RS predstavil tudi svojo osebno pobudo: glede na to, da je cepljenje brezplačno, bi morali vsi tisti, ki te možnosti ne izkoristijo, povečati participacijo ob morebitnem zdravljenju.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano