Začelo se je ... Slovenija 2025

Dogodki

31. Januar 2022

Začelo se je ... Slovenija 2025

Začelo se je ... Slovenija 2025

Slovenija je pred številnimi izzivi, nekatere od teh je koronska kriza še poglobila. Ideje in rešitve za poglavitne razvojne izzive družbe in države bo SBC iskal v okviru platforme Kakšna bi morala biti Slovenija 2025? ​​ na dogodkih se bodo predsednik in člani SBC pogovarjali o prihodnosti Slovenije. 

Na seriji dogodkov Kakšna bi morala biti Slovenija 2025? bomo k besedi povabili tudi poznavalce in strokovnjake z različnih področij.

V sredo. 9. februarja, ob 17.00 bo v SBC Loungeu potekal prvi dogodek. O rešitvah za boljšo, razvojno usmerjeno Slovenijo se bomo pogovarjali z Violeto Bulc, nekdanjo evropsko komisarko.

Ideje bomo strnili v zaključni dokument, ki bo predstavil rešitve za največje izzive Slovenije.

SBC je zagnal strateško platformo Kakšna bi morala biti Slovenija 2025? Slovenija je pred številnimi izzivi, nekatere je koronska kriza še poglobila. Država potrebuje rešitve za največje izzive: razvojne, družbene, demografske, gospodarske, podjetniške...

Iskali bomo torej rešitve za poglavitne strukture in podsisteme države. Na podlagi teh rešitev bomo oblikovali in pomagali uresničiti Slovenijo 2025.

Slovenija 2025: pogovor predsednika Joca Pečečnika in članov SBC

Prvi v seriji pogovorov bo potekal z Violeto Bulc, nekdanjo evropsko komisarko. 
Vabljeni v SBC Lounge v sredo 9. februarja, ob 17.00.  
Več o dogodku na povezavi.

V razmišljanje bomo aktivno vključili strokovnjake in poznavalce, politike, profesorje, državljane in ostale, ki lahko ponudijo zamisli in rešitve za boljšo družbo in državo. Za oblikovanje prostora, ki bo konkretno odgovarjal na izzive in bo na vseh področjih deloval bolje.

Ideje in rešitve za Slovenijo 2025 bo klub zbral v posebnem dokumentu, ki bo predstavil rešitve za največje izzive Slovenije.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano