Kako zmanjšati verjetnost notranje prevare?

Dogodki

14. November 2021

Kako zmanjšati verjetnost notranje prevare?

Kako zmanjšati verjetnost notranje prevare?

Število poslovnih prevar je v času koronske krize naraslo. To je posledica različnih dejavnikov. Med drugim okrepljene digitalizacije, dela na daljavo, večjega deleža spletnega nakupovanja. Več je tudi goljufij pri delu od doma. Poleg prevar v prodajnem procesu in v zdravstvenem sektorju se soočamo tudi s prevarami poslovodstva, našteva dr. Yuri Sidorovich, odgovorni partner za revizijo za Deloittovo regijo Južna srednja Evropa.

O vsem naštetem in vplivu koronske krize na nezaželene prakse prevar bo govora na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki se začenja v ponedeljek, 15. novembra. V seriji dogodkov, ki bodo potekali do petka, 19. novembra, sodelujejo številne strokovne, izobraževalne in druge institucije. Tudi član SBC, Gea College – Fakulteta za podjetništvo.

Preteklo leto je še posebej hudo prizadelo študente, zato jim tudi letos namenjamo posebno pozornost. Na voljo jim bodo številna brezplačna predavanja, povabili pa smo jih tudi k izpolnjevanju ankete Dojemanje prevar in korupcije ter kriteriji določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov v Sloveniji. 

Aktualnih tem se bodo lotevali tudi sodelavci člana SBC, podjetja Gea College - Fakultete za podjetništvo, ki bodo med prispevali vsebino pri sklopih: 

  • Notranja prevara: kako zmanjšati njeno verjetnost? (torek, 16. 11., 17.00-18.30)
  • Izzivi preiskovanja varnostnih incidentov s pomočjo tehničnih sredstev varovanja (sreda, 17. 11., 17.00)

Osrednji dogodek, ki bo na sporedu 18. novembra 2021, bo potekal v soorganizaciji Deloitte Slovenija in Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Pozdravnim nagovorom bo sledil glavni govorec, dr. Robert Šumi (KPK). Dr. Sandra Damijan (EF) bo na panelu z naslovom Posel v obdobju po Covidu — Kaj moramo vedeti o goljufiji gostila številne zanimive goste.

Na dogodek se lahko prijavite na tej povezavi. Lepo vabljeni!

O dogodku Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Dogodek bo letos v Sloveniji že četrtič, tretjič zapored pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. 

Poleg Deloitte Slovenija Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah partnersko soustvarjajo številne druge organizacije in institucije, med drugim Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar - ACFE Slovenija, Komisija za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče, Urad za preprečevanje pranja denarja, Urad za nadzor proračuna, SBC - Klub slovenskih podjetnikov, GEA College - Fakulteta za podjetništvo ... Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2021 podpirajo tudi Banka Slovenije, Evropska investicijska banka, Evropska banka za obnovo in razvoj ter Agencija za zavarovalni nadzor.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano