Člani
•29. Oktober 2021
V začetku novembra bo v Ljubljani Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših kulinaričnih dogodkov v Evropi, ki bo gostil Ano Roš, Martina Jezerška (član SBC), Andreo Petrinija in ostale mojstre kulinarike. Kaj vse prihaja s tem izjemnim dogodkom v Ljubljano, bodo vsi našteti ter predstavnici Slovenske turistične organizacije in Turizma Ljubljana razkrili v četrtek, 4. novembra 2021, na predstavitvi za novinarje in javnost v ljubljanskem Grand hotelu Union.
Evropski simpozij hrane se je v izjemno kratkem času uveljavil kot eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov v Evropi. Pri organizatorju, podjetju Jezeršek gostinstvo, so ga časovno umestili v čas tradicionalnega kulinaričnega festivala November Gourmet Ljubljana, ko se v prestolnici odvije vrsta kulinaričnih dogodkov v družbi vrhunskih kuharjev in vinarjev.
Poleg zanimive vsebine strokovnega simpozija, na katerem bodo organizatorji gostili največja kuharska imena in izjemne posameznike s področja kulinarike, znanosti, umetnosti in medijskega sveta, se bodo lahko ljubitelji kulinarike med tridnevnim programom prepustili tudi razvajanju na edinstvenih spremljevalnih kulinaričnih dogodkih.
- Ne gre zamuditi uspešnice Gourmet Crawl Ljubljana, edinstvenega kulinaričnega sprehoda po kulturnih hramih in znamenitostih mesta Ljubljana z vrhunskimi ljubljanskimi kuharskimi mojstri,
- nepozabne Doživljajske večerje z najboljšimi kuharskimi virtuozi,
- dnevnih izletov I Feel Slovenija po skritih kotičkih Slovenije, kjer se pišejo unikatne kulinarične zgodbe svetovnega merila, in
- neponovljivih kuharskih tandemov Ljubljana Soul Chefs.
Martin Jezeršek, generalni direktor Jezeršek gostinstva: »Zagotovo želimo biti konkretni, na mizo bi radi postavili pereča vprašanja, ki so pomembna za razvoj in prihodnost hrane ter gastronomijo. Na koncu simpozija želimo sklepe, ki bodo uporabni za slehernega udeleženca. Ne smemo pozabiti, da svet dandanes potrebuje hrano, ki je odgovorno pridelana in odgovorno uporabljena, predvsem pa, da je je dovolj za vse. A potrebujemo tudi hrano, ki je dobra za telo, duha in um, morda bolj kot kadar koli prej. Tudi s tem nas bo razsvetlil letošnji Evropski simpozij hrane.«
Konferenca za novinarje in javnost bo v četrtek, 4. novembra, ob 10. uri v Grand hotelu Union v Ljubljani. Organizatorji in sodelujoči bodo predstavili program Evropskega simpozija hrane, goste in bogat spremljevalni program, ki bo potekal med tridnevnim dogajanjem, od 6. do 8. novembra 2021.
Foto: Canva, Evropski simpozij hrane