Ržišnik Perc do najboljših kadrov s stanovanji za zaposlene

Člani

04. Oktober 2021

Ržišnik Perc do najboljših kadrov s stanovanji za zaposlene

Ržišnik Perc do najboljših kadrov s stanovanji za zaposlene

Skupina Ržišnik Perc je konec septembra v Šenčurju odprla sosesko Jurij s 14 najemniškimi stanovanji za svoje zaposlene in njihove družine.

Soseska domuje ob glavni cesti Brnik-Kranj, v neposredni bližini sedeža podjetja Ržišnik Perc. Najemnikom-zaposlenim v podjetju ponuja vso potrebno infrastrukturo za kakovostno življenje in delo. Tudi vrtec, ki ga vodi Jana Fleišer, direktorica podjetja Dobra teta, prav tako člana člana SBC.

Stanovanjska soseska Jurij v Šenčurju ima v dveh stanovanjskih blokih skupno 31 stanovanj. Poleg 14 stanovanj v lasti člana SBC (blok Jurij 1), ki so v pretežno že zasedena, je v bloku Jurij 2 dodatnih 17 stanovanj, ki so na voljo zaposlenim v drugih podjetjih iz poslovne cone Šenčur in širše okolice. V podzemnem delu soseske je tudi 90 garaž. Sosesko smiselno zaokrožuje vrtec Pri dobri Metki, del mreže zasebnih vrtcev Dobra teta, ki bo vrata za 28 otrok med prvim in tretjim letom starosti odprl v začetku novembra. Vrtec pomembno prispeva k zmanjševanju čakalnih vrst na območju Šenčurja.

Gradnja soseske je trajala leto in pol. Investicija je vredna 6 milijonov evrov, skupina Ržišnik Perc je gradnjo v celoti financirala z lastnimi sredstvi, brez pomoči države.

Stanovanja so konkurenčna prednost pri iskanju top kadrov

Za gradnjo najemniških stanovanj so se v skupini Ržišnik Perc odločili, da bi v podjetje lažje privabili kakovostne kadre.

Iskanje kadrov je za številna podjetja danes precejšen izziv. Razlogov za to je več: bazen kadrov s specifičnimi znanji na trgu je omejen, zanje pa se poteguje veliko podjetij. Z rešitvijo stanovanjskega vprašanja podjetja v svoje vrste lažje privabijo najboljše strokovnjake.

Gre za primer dobre prakse, ki v slovenskem prostoru še ni razširjen. Model so do potankosti razvili prav pri članu SBC, kjer si želijo, da bi zgledu sledila tudi druga slovenska podjetja.

Foto: Barbara Reya

Poglobljeno zgodbo o odprtju nove soseske Jurij v Šenčurju in prednostih, ki jih podjetjem v boju za najboljše kadre na trgu prinaša gradnja kadrovskih stanovanj, boste lahko prebrali v prihodnji številki revije SBC Podjetnik, ki izide v sredini oktobra.

 

 

 

 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano