Obiskal je že mnoge jame, a česa takšnega kot v Postojnski ni doživel nikjer

Člani

21. Julij 2021

Obiskal je že mnoge jame, a česa takšnega kot v Postojnski ni doživel nikjer

Obiskal je že mnoge jame, a česa takšnega kot v Postojnski ni doživel nikjer

Plezanje v nevarni steni, drčanje po blatu, vožnja jamskega vlakca, za konec pa še čisto pravo srečanje z zmajevimi mladiči. Vse to je med snemanjem akcijskega filma v Postojnski jami izkusil Daniel Roesner, ki ga poznamo kot igralca v seriji Cobra 11.

Nemški filmski zvezdnik se je s snemalno ekipo podal na Adrenalinsko turo Po poteh Luke Čeča. Avtentično doživetje, ki mu je Slovenska turistična agencija namenila pet zvezdic, ga ni pustilo ravnodušnega. Vse povedo naslednje njegove besede:

»Obiskal sem že mnoge jame po vsem svetu, a tako raznolikih oblik v eni sami jami še nisem doživel!«

»Daniel je dokazal, da se ne znajde le v akciji na filmskih platnih, temveč mu je precej domač tudi pristen adrenalinski turizem, ki sledi trajnostni filozofiji. Spretno se je spopadel z vsemi izzivi na poti, kot darilo narave pa je imel tudi to čast, da se je v naravnem okolju srečal s številnimi zmajevimi mladički (Proteus Anguinus). Največje jamske živali, ki sicer niso vajene pozornosti, so v njegovi družbi povsem umirjeno plavale, s čimer so vnovič dokazale, da se v Postojnski jami – tako kot naši gostje – počutijo varno. Prav fascinantno je, koliko sicer sramežljivih jamskih živali, ki se sicer striktno držijo temnih kotičkov, ga je pozdravilo na poti; od jamskega pajka, kobilice, jamskega črička in celo postranice. Sreča ali opreznost?«

Tako so ob obisku Daniela Roesnerja zapisali v Postojnski jami.

»Iz dna srca se vam zahvaljujem za nepozabno izkušnjo, sprehod skozi zgodovino in vaše izjemno znanje o jamarstvu, ki ste ga delili z mano,« se glasi posvetilo, ki ga je v knjigi VIP obiskovalcev pustil Daniel Roesner, potem pa noč po napornem snemanju preživel v apartmaju Hotela Jama 4* v Parku Postojnska jama, so sporočili iz podjetja.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano