»Mož mi je moral slediti, ne jaz njemu. On je imel službo, jaz ne. Tako se je začelo.«

Člani

19. Julij 2021

»Mož mi je moral slediti, ne jaz njemu. On je imel službo, jaz ne. Tako se je začelo.«

»Mož mi je moral slediti, ne jaz njemu. On je imel službo, jaz ne. Tako se je začelo.«

Pet Pak, uspešno družinsko podjetje, ki proizvaja plastenke s širokim vratom za farmacevtsko, kozmetično in prehransko industrijo, je pred dnevi predstavil novo poslovno-skladiščno stavbo v Zalogu pri Postojni, kjer je po novem sedež in glavna lokacija delovanja podjetja. 

Sodoben objekt z vso potrebno infrastrukturo na skoraj 20 tisoč kvadratnih metrih izvozno usmerjenemu Pet Paku omogoča izboljšavo procesov, tehnološki razvoj in nadaljnjo rast. Na novi lokaciji načrtujejo podvojitev proizvodnje, s tem pa bodo po besedah direktorja Ljuba Nadoha prišla tudi nova delovna mesta. 

Za projektiranje objekta je poskrbelo podjetje Protim Ržišnik Perc, za gradnjo podjetje Armat, oba člana SBC.

Pet Pak d.o.o. je 15 let deloval v Ilirski Bistrici, po novem pa imajo sedež v Postojni. Globalno podjetje z družinskimi koreninami je z dejavnostjo prisotno na področju kozmetične, prehranske in farmacevtske industrije. Specializirani so za proizvodnjo PET plastenk s širokim vratom, ponujajo tudi širok nabor drugih modelov in PP pokrovčkov. Član SBC je uspešen in prepoznaven na močnih tujih trgih - v Nemčiji, Italiji, Španiji, Kanadi in na Nizozemskem, prav tako v Bosni in Hercegovini. Na tujih trgih dosegajo kar 95 odstotkov vse prodaje.

Gradnjo sodobnega poslovnega objekta in selitev v poslovno cono Zalog pri Postojni je narekoval nadaljnji razvoj tehnoloških procesov podjetja. Zakaj Postojna? »Najpomembnejši dejavnik odločitve za gradnjo v Postojni je bližina glavnih prometnic«, je odločitev pojasnil direktor podjetja Ljubo Nadoh, po besedah katerega v prihodnje načrtujejo tudi gradnjo visoko regalnega skladišča. Pet Pak je Nadoh ustanovil z ženo Vesno, danes je to zgleden primer rastočega družinskega podjetja, v katerem aktivno delujeta tudi sin in hči ustanoviteljev.

15 milijonov evrov je vredna investicija Pet Paka v nove proizvodne prostore. Petino zneska je prispevalo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, dve tretjini so prejeli s posojilom SID banke, razliko so v podjetju prispevali sami.

Tehnološka naravnanost se neposredno odraža tudi v arhitekturni zasnovi zgradbe, ki so jo uradno predstavili pred nekaj dnevi. Zgradba je povsem prilagojena potrebam podjetja in optimizaciji proizvodnih in poslovnih procesov.

Naslednji cilj: popolna avtomatizacija

Pet Pak je imel pred epidemijo 79 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, lani je številka zrasla na 114 tisoč evrov dodane vrednosti. V podjetju imajo ambiciozne načrte za nadaljnjo rast.

»Naš cilj je, da v Postojni najprej optimiziramo naše poslovanje, potem pa, da na tej lokaciji zgradimo tudi visokoregalno skladišče, ki bo avtomatizirano in bo močno izboljšalo naše poslovne procese od začetne točke – razvoja izdelka – do končne točke, ko ga odpremimo na pot h končnemu kupcu,« je po pisanju Notranjsko-primorskih novic dejal Ljubo Nadoh.

 

Mož mi je moral slediti, ne jaz njemu. On je imel službo, jaz ne. Tako se je začelo.«
Vesna Nadoh o začetkih podjetja Pet Pak

Namensko zasnovana delitev stavbe

Zgradbo sestavljata dva dela, poslovni in proizvodno-skladiščni, od katerih je vsak posebej namensko zasnovan.

Za arhitekturno zasnovo so poskrbeli v podjetju Protim Ržišnik Perc, za gradnjo pa v podjetju Armat. Obe podjetji sta prav tako člana SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Čestitamo za novo pridobitev in želimo čim več poslovnih uspehov tudi v prihodnje.

Foto: Pet Pak, Protim Ržišnik Perc, Goran Novković

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano