Marku Lukiću nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Člani

07. Julij 2021

Marku Lukiću nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Marku Lukiću nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Direktor podjetja Lumar je razvojno in inovativno usmerjen, s svojim zgledom, znanjem in pristopom pa oblikuje trajnostni razvoj podjetja in celotne panoge montažne gradnje v Sloveniji in tudi tujini, so ob podelitvi nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v letu 2020 zapisali pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

GZS je nagrade podelila 53. zapored. Zakaj je prejemnik Marko Lukić, solastnik in direktor Lumarja, tudi član SBC — Kluba slovenskih podjetnikov?

»Družba sledi filozofiji trajnostne in okolju prijazne gradnje. Vgrajujejo le materiale, ki v svoji življenjski dobi najmanj obremenjujejo okolje, uporabljajo tehnologije, ki potrebujejo najmanj energije za ogrevanje in vzpostavljajo takšno delovno okolje, ki že v procesu proizvodnje hiše zagotavlja odlične pogoje dela in minimalno obremenjevanje okolja. Poslovni model in proces, ki ga zasledujejo, naj bi zadovoljeval vse deležnike podjetja — od lastnikov do zaposlenih, poslovnih partnerjev, kupcev, mikro in makro okolja, v katerem delujejo in živijo ter trajnostnega in okoljskega vidika.«

Iz utemeljitve GZS:

  • V skoraj tridesetih letih delovanja so zgradili preko 2450 objektov po Evropi, največ v Sloveniji, Nemčiji, Italiji in Avstriji. Z visoko kvaliteto in nadstandardno ponudbo objektov, ki jih odlikuje vrhunski dizajn in najsodobnejša tehnologija, dosegajo višje cene od konkurence.
  • Imajo 24-odstotno rast dobička in 16-odstotno rast čistih prihodkov v zadnjih treh letih, rast so ustvarili tudi v letu 2020.
  • Inovativnost in razvoj dosegajo s svojo razvojno-raziskovalno skupino trinajstih raziskovalcev in petih tehnikov, družba sodeluje tudi v različnih razvojnih programih, projektih in strokovnih skupinah.
  • S proizvodi, ki jih prodajajo pod lastno blagovno znamko in imajo številne domače in mednarodne certifikate, so tudi prejemniki priznanih domačih in tujih nagrad.
  • Lumar je tudi izjemno družbeno odgovorno podjetje. To izkazujejo tudi z visokimi sponzorstvi in donacijami, saj so v zadnjih treh letih za podporo športa, izobraževanja in zdravstva namenili preko 111.000 evrov.

»Uspehi družbe so zagotovo rezultat razvojne in inovativne usmerjenosti direktorja Marka Lukića, ki s svojim zgledom, znanjem in pristopom oblikuje trajnostni razvoj podjetja Lumar in celotne panoge montažne gradnje v Sloveniji in tudi v tujini,« so zapisali pri GZS.

 

Poleg Marka Lukića so nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejeli: 

- mag. Zdenko Zanoški, Frutarom Etol d. o. o., Škofja vas, Celje
- Metka Kelvišar, ADRIA DOM d. o. o., Črnomelj
- Jasna Dominko Baloh, DOBA fakulteta, Maribor 

Vsem nagrajencem čestitamo za pomembno in ugledno priznanje!

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano