Podkrižnik na beneških valovih opravil s konkurenco in slavil zmago

Člani

07. Junij 2021

Podkrižnik na beneških valovih opravil s konkurenco in slavil zmago

Podkrižnik na beneških valovih opravil s konkurenco in slavil zmago

Podjetje Podkrižnik je na navtičnem salonu v Benetkah predstavilo novo serijo prenosnih motorjev e’dyn, namenjeno poganjanju vodnih plovil. Inovativna pogonska rešitev je na voljo v več različicah, ki skrbijo za okretnost, velik doseg in nizko porabo baterije.

Na tridnevni beneški električni regati je član SBC pokazal svojo premoč v konkurenci plovil, opremljenih z električnimi pogoni, in si privozil absolutno prvo mesto. V partnerstvu še z enim podjetjem so se predstavili tudi kot ponudnik elektrifikacije Benetk, kjer pluje kar 50 tisoč plovil, ki bodo v prihodnje morala postati ekološko čista. 

V začetku julija se bo Podkrižnik z rešitvijo e'dyn predstavil na edinstvenem srečanju powerboat rešitev, ki v organizaciji fundacije Princa Alberta II. vsako leto predstavlja rešitve mladih inovatorjev partnerstvu z izkušenimi svetovnimi proizvajalci. 


E’dyn, blagovna znamka podjetja Podkrižnik (član SBC), se je predstavila na beneškem sejmu navtike Salone Nautico Venezia, ki je potekal v Benetkah od 29. maja do 6. junija. Na sejmu smo se predstavili tako na kopnem kot v vodi.

Obiskovalci so lahko na razstavnem prostoru občudovali več kot 220 plovil, razstavljalo je več kot 160 razstavljalcev. Podkrižnikov prostor je na ogled postavil novo serijo prenosnih motorjev e'dyn pod znamko Free Time in zastavonošo e'dyn 1120, ki bo v letošnjem letu dobil tudi večjega brata 2040 s kar 20-25 kW moči. Po potrebi je lahko opremjen s sistemom Hydro Impulse, ki mu poveča moč za dodatnih 20 %, izboljša okretnost, poveča doseg in zmanjša porabo baterije.

V vodi so obiskovalci lahko preizkusili 4 plovila, opremljena s pogoni e'dyn, in se sami prepričali o kakovosti in zanesljivosti Podkrižnikovih razvojnih rešitev.

Absolutna zmaga e-regatti

E'dyn se je udeležil tudi tekmovanja na priznani beneški elektronski regati, E-regatte. Tridnevno tekmovanje plovil, opremljenih z električnimi pogoni, zajema vse pomembne elemente plovbe, od slaloma, okretnosti, porabe energije, vzdržljivosti, dosega in doseganja največje hitrosti. E’dyn 5,2 s pogonom 1120 je dosegel absolutno zmago, kar šteje med večje uspehe na področju elektrifikacije plovil v svetovnem merilu.

Skupaj s podjetjem e-concept so se predstavili kot ponudniki elektrifikacije Benetk, kjer je trenutno preko 50 tisoč plovil, ki bodo v prihodnosti morala postati ekološko čista.

Absolutna zmaga e-regatti

Salone Nautico Venezia: 9-dnevni dogodek, ki slavi tradicijo nekdanje pomorske velesile

Obiskovalci so poleg plovil lahko občudovali spektakularne strukture mestnega Arsenala, simbol vojaške moči in oblasti Beneške republike in srce njene ladjedelniške industrije, zaradi katere je bila stoletja ena največjih pomorskih sil. Ta vznemirljiva zgodovinska kulisa v središču Benetk obsega površino 50 tisoč kvadratnih metrov vodnega bazena, več kot 1000 dolžinskih metrov pontonov za približno 150 čolnov v vodi, 30 tisoč kvadratnih metrov zunanjih razstavnih prostorov in pet tisoč kvadratnih metrov notranjih pavilijonov.

V začetku julija na prestižnem srečanju v Monaku

Podkrižnik se bo v začetku julija udeležil prestižnega dogodka v Monaku, ki ga letos osmo leto zapored organizira Yacht Club de Monaco, pri organizaciji pa sodelujeta Mednarodna powerboating federacija( UIM) in fundacija Princ Albert II.

Ta edinstven svetovni dogodek od leta 2014 oživlja več kot stoletje dolgo tradicijo mednarodnih srečanj powerboata, na katerih lahko mladi inženirji svojo inovativnost in domišljijo združijo z izkušenimi proizvajalci. Cilj je razviti alternativne pogonske sisteme, ki uporabljajo samo čiste vire energije za napajanje plovil-jaht jutrišnjega dne. Gre za pravi tehnološki izziv za zadostitev energetskim potrebam ladij in ladijskih industrij v današnjih okoljskih razmerah.

Podjetju Podkrižnik čestitamo za beneški uspeh in mu želimo ponovitev vrhunskega nastopa tudi v Monaku!

Podkrižnik: družinski inovatorji, ki stavijo na kakovost, trajnost in estetiko

Družinsko podjetje Podkrižnik že več desetletij razvija, proizvaja in globalno prodaja inteligentne pogonske sisteme za različna področja-panoge. Podkrižnikova blagovna znamka e’dyn združuje inovativne tehnične rešitve električnih pogonov na področju navtike. Sistemi e’dyn izstopajo po zanesljivosti, kakovosti, moči trajnosti in vrhunskem videzu.

Razvoj in preizkušanje potekata v dobro opremljenih laboratorijih, ki omogočajo sprotno posodabljanje-nadgradnjo končnih produktov. Zaradi tega izdelke razvijajo hitreje in bolje.

Resno jemljejo tudi družbeno odgovornost in se osredotočajo na zmanjšanje ogljičnega odtisa in uporabo recikliranih materialov.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano