(fotozgodba) Jure Knez je Katapult izstrelil proti Ljubljani

Člani

10. Maj 2021

(fotozgodba) Jure Knez je Katapult izstrelil proti Ljubljani

(fotozgodba) Jure Knez je Katapult izstrelil proti Ljubljani

– Trboveljski Katapult je v Ljubljani zagnal svojo podružnico, ki nudi podporno okolje zagonskim podjetjem (startupom).
– Milijonska investicija bo nudila prostore in tehnološko opremo sedmim startupom.
– Katapult, ki ga vodi predsednik SBC dr. Jure Knez, jim bo pomagal tudi pri logistiki, infrastrukturi in proizvodnji, strokovnjaki z nasveti pri razvoju in vstopanju na trg.
– Pet od sedmih mest za perspektivna podjetja je še prostih.

»Ljubljanska podružnica Katapulta bolj kot na pisarniške prostore spominja na podzemno železnico. Hodniki so oblikovani v vagone, na železniško postajo spominjajo tudi pisarne, ki so poimenovane po glavnih svetovnih mestih. A vendar naj bi bil Katapult več kot zgolj pisarniški prostor, so bili jasni na včerajšnjem odprtju. Mlada podjetja namreč v sklopu tega podpornega okolja namreč pridobivajo nasvete domačih podjetnikov in hkrati dostopajo do visoko tehnološke opreme.«

Tako je o novo odprti Katapultovi ljubljanski podružnici zapisal novinar Dela Aljoša Črnko in povzel besede dr. Jureta Kneza, da je osnovni cilj razvoj uspešnih lokalnih zgodb.

Prostore so preurejali tri mesece, podjetja, vpeta v Katapult, pa bodo lahko uporabljala testne laboratorije in proizvodne linije. Cilj je okolje, kjer podjetniki lažje dosežejo uspeh, pravi Knez. Oddih ponuja zunanja kavarna francoskega stila, kajti tudi najbolj zagnani podjetniki potrebujemo prostor, kjer se vse malo umiri, kjer nas obda zelenje in razveseli kakšna dobra kava, pravijo v Katapultu.

Pričakujejo še pet podjetij

V ljubljanski podružnici že delujeta dve podjetji. Član SBC Mladih Rok Starič razvija svojo poslovno zamisel o namazih iz oreškov Rok's Nut Butter, ob njem pa v Katapultu deluje tudi podjetje More Than Beauty, ki ustvarja izvirna oblačila, bodisi že sešita ali pa to iz posameznih kosov lahko storijo kupci sami.

»Katapult je bil ustvarjen z namenom dajanja. V zasavskih dolinah je v preteklosti vladala apatija ob vseh tovarnah, ki so zaprla svoja vrata, zato smo predvsem želeli dokazati, da ni vse črno. Moje mnenje je, da smo v tem uspeli. Prav noro je, kako dobro živi v bistvu zelo preprosta ideja o deljenju. Dajemo, sprejemamo, živimo in delamo — skupaj,« pravi dr. Jure Knez, soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Dewesoft ter ustanovitelj Katapulta.

Širitev Ljubljano je bila za Katapult naravno nadaljevanje podpore podjetjem v Trbovljah, kjer ima 14 zagonskih podjetij vse potrebno za razvoj in poslovanje; neprofitni Katapult sicer nudi poslovno podporo preko 40 podjetjem. Dodatna prednost Katapulta je, da imajo podjetja dostop do drugih podjetij, ki delujejo v pospeševalniku. Dobrodošlo zanje bo tudi, da bodo lahko uporabljala proizvodne linije Dewesofta, izjemnega podjetja, člana SBC, ki ga je ustanovil in ga s partnerjem Andrejem Orožnom vodi dr. Jure Knez.

Podjetja iz Katapultovega poslovnega ekosistema so poslovno zelo uspešna. Največji preboj je doslej uspel tehnološkemu podjetju Chipolo s pametnim sledilnikom osebnih predmetov, ki uporablja bluetooth.

Katapultovi ekipi čestitamo za nov pomemben mejnik, sodelujočim podjetjem pa želimo veliko navdiha in poslovnih uspehov!

Utrinke prostorov si lahko ogledate v spodnji fotozgodbi (foto: Katapultova spletna stran): 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano