Na prodaj samo 30 primerkov tega izjemnega produkta

Člani

22. April 2021

Na prodaj samo 30 primerkov tega izjemnega produkta

Na prodaj samo 30 primerkov tega izjemnega produkta

Pri Akrapoviču so predstavili omejeno izdajo ekskluzivnega izpušnega sistema za Ferrari F8 Tributo, ki bo na voljo v samo 30 primerkih. Namenjeni so visoko zmogljivim motorjem, imajo poseben logotip, opremljeni so s cerfitikatom. Prava poslastica za zbiratelje, torej.

Z izpušnim sistemom Akrapovič na izviren način obeležuje 30-letnico podjetja, ki se je v treh desetletjih času iz garažnega proizvajalca razvilo v globalnega liderja v izpušnih sistemih in eno od najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk na svetu.

Izpušni sistem Evolution Line (Titanium) 30th Anniversary* za Ferrari F8 Tributo je unikaten izpušni sistem, oblikovan ob 30-letnici podjetja. Vsak primerek ima vgraviran poseben logotip, ob njem pa številko omejene serije, ki potrjuje, da gre za pristen in zelo redek izdelek. Za še večjo ekskluzivnost je vsak kos opremljen s certifikatom.

Izpušni sistem Evolution Line (Titanium) 30th Anniversary ni le tehnološko napreden, je tudi zmogljiv. Zaradi lahkih materialov, preizkušenih na dirkališču, je za 7,7 kg (28,8 %) lažji od serijskega. Poleg tega z uporabo ventilov (po enega na vsaki strani povezovalne cevi) poskrbi za čudovit zvok. Del paketa je tudi Akrapovič Sound Kit, ki omogoča nastavljanje zvoka v kabini avtomobila. Voznik lahko preklaplja med tihim in športnim načinom s preprostim pritiskom na gumb na daljinskem upravljavcu, ki odpre ali zapre izpušna ventila ter poskrbi za še bolj doživeto izkušnjo v vožnji. Priporočene so nove nastavitve elektronske krmilne enote, izpušni sistem pa je namenjen izključno uporabi na dirkališčih.

Izpušni sistem Evolution Line (Titanium) 30th Anniversary za Ferrari F8 Tributo je umetnina, ki odlično ponazarja tridesetletno znanje in izkušnje podjetja. Zaradi redkosti bo zagotovo postal tudi zbirateljski kos, ki ga boste lahko videli na dirkališčih po svetu, brez težav pa bi bil lahko tudi del razstave.

Za poznavalce: materiali in tehnične specifikacije

Glavni del izpušnega sistema z osrednjim dušilcem je izdelan iz visoko odpornega in lahkega titana. Povezovalni cevi sta iz inconela, kompleksni deli, kot so ohišji izpušnih ventilov in zunanji del izhodov iz titana, ter posamezni deli omenjenih povezovalnih cevi iz inconela pa so bili izdelani v Akrapovičevi lastni livarni. Toplotna izolacija je iz titana.

Izhoda sestavljata liti zunanji del iz titana, ki je mehansko obdelan, in notranjost iz keramičnih matričnih kompozitov (CMC). CMC so ultralahki materiali, ki so približno 50 % lažji od titana ter se redno uporabljajo v svetu ekstremnih dirk in vesoljski industriji. Odporni so proti izjemno visokim temperaturam do 1.000 °C, zaradi česar so idealni za uporabo pri visoko zmogljivih motorjih. Zaradi uporabe keramičnih matričnih kompozitov izhoda vizualno izstopata in potrjujeta inovativnost izpušnega sistema.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano