Kronoterm je evropski prvak!

Člani

13. April 2021

Kronoterm je evropski prvak!

Kronoterm je evropski prvak!

Evropski okoljski urad je Kronoterm v konkurenci 53 podjetij prepoznal kot enega izmed vodilnih proizvajalcev ogrevalnih sistemov v Evropi. Kriterij za odločanje so bili trajnostni ukrepi za zmanjšanje toplogrednih izpustov in trdnih delcev.

Evropski okoljski urad (European Environmental Bureau: EBB) je izvedel popis blagovnih znamk evropskih proizvajalcev ogrevalnih sistemov in njihovih ciljev za doseganje ogljične nevtralnosti. Presojali so 53 podjetij in njihove trajnostne ukrepe v boju proti zmanjšanju toplogrednih izpustov in trdnih delcev z namero o uresničitvi ogljične nevtralnosti Evrope do leta 2050.

Proizvajalce ogrevalnih sistemov so razvrstili med 'voditelje', 'sledilce', 'zaostale' in 'temno stran', odvisno od tega, v kolikšni meri so bili njihovi portfelji združljivi s podnebnimi cilji Evrope.

38 od 53 podjetij ni želelo razkriti svojih namer glede razogljičenja. Oziroma so potrdila, da svojih dejavnosti ne nameravajo spremeniti in prilagoditi. Le šest podjetij, med njimi Kronoterm, izdeluje izključno okolju najbolj prijazne ogrevalne sisteme.

Urad je zato Kronoterm, člana SBC, uvrstil med vodilne proizvajalce ogrevalnih sistemov v Evropi.

Prepoznani kot voditelji

Kronoterm so v poročilu glede na dejavnosti in ukrepe uvrstili med enega izmed 'voditeljev'. Kronoterm je tako rekoč edini izmed vseh slovenskih proizvajalcev, ki je ustrezal kriterijem za izbor med vodilne proizvajalce. »Izbor med vodilne proizvajalce v segmentu toplotnih črpalk ter okolju prijaznih ogrevalnih sistemov pa postavlja podjetje Kronoterm na zemljevid podjetij prihodnosti ter zelenega gospodarstva v Evropi,« so zapisali v podjetju.

»V Kronotermu vedno stremimo k razvoju in proizvodnji okolju in uporabniku prijaznih izdelkov. Z našimi izdelki neposredno podpiramo aktivnosti, ki vodijo k doseganju nev-tralnega ogljičnega odtisa iz naslova ogrevanja stavb. Zavedamo se, da je samo zelena energija energija prihodnosti. Ponosni smo, da je Evropski okoljski urad EEB prepoznal in uvrstil naše podjetje med vodilne okolju prijazne proizvajalce ogrevalnih naprav v Evropi,« je potrditvi, ki so jo prejeli od urada, povedal pomočnik direktorja podjetja Dean Besednjak.

Čestitamo za prejeto priznanje! 

Njihova odličnost že večkrat nagrajena

Kronotermovo kakovost in inovacije so v preteklosti že nagradile domače in tuje strokovne institucije.

Lani jih je GZS v okviru Dneva inovativnosti 2020 uvrstila med najboljše inovatorje v Sloveniji, po zaslugi inovativne in inteligentne toplotne črpalke Adapt so prejeli tudi Znak kakovosti v graditeljstvu. Omenjena toplotna črpalka jim je dve leti nazaj prinesla tudi prvo mesto pri presoji sezonske učinkovitosti v Evropi (Bafa, primerjava učinkovitosti 1176 toplotnih črpalk, junij 2019).

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano