Ema Pogačar

Člani

19. April 2021

Ema Pogačar

Ema Pogačar

Ema Pogačar je kot diplomirana ekonomistka celotno življenje in delo usmerila na področje turizma in gostinstva. Po končanem študiju je z delom pričela v privatni turistični agenciji na Bledu in hkrati v Gorenjski banki na Bledu.


Možnost za opravljanje pripravništva in prvo zaposlitev je dobila na občini v Kranju, kjer je bila odgovorna za področje turizma in gostinstva. Začela je s posnetkom stanja turizma in začrtala smernice nadaljnjega razvoja na območju takratne kranjske občine. Po 4 letih dela na občini v Kranju je odšla na enoletni specialistični študij turizma v Avstrijo - Salzburger Tourismusschulen, Direktion Bischofshofen, kjer je šolanje konec junija 1995 zaključila z odličnim uspehom.
Po končanem izpopolnjevanju v tujini je več let namenila delu v živilski industriji. Več kot 7 let je vodila sektor gostinstva in turizma v takratni delniški družbi Živila Kranj, nato pa prevzela vodenje gostinstva, špedicije in trgovin podružnice Karavanke, v sklopu uspešne družbe Kompas MTS, d. d.
Nazadnje je prevzela mesto direktorja drugega največjega hotela v Sloveniji - hotela Park na Bledu in vodenje direkcije turizma v družbi Sportina. Aktivno je sodelovala pri kompletni preureditvi Vile Prešeren na Bledu in pripravila poslovni načrt rabe Vile Bled in Pristave.


Leta 2009 se je odločila za nov izziv in odprla lastno podjetje za proizvodnjo Blejskih kremšnit. Idejo za izdelavo Blejskih kremšnit je dobila, ko je prebrala izjavo, ki jo je dal Peter X. Kelly, lastnik več restavracij v New Yorku. Izjavil je namreč, da so kremšnite edina slovenska sladica, ki bi jo z lahkoto prodajali tudi na Manhattnu. Če bi kremšnite jedli tudi v Ameriki, jih je potrebno približati ljubiteljem sladkega tudi v Sloveniji! Začetki družbe Conditus, d. o. o. so bili zelo težki in naročila majhna, a z močno voljo in trdim delom je podjetje počasi začelo rasti.


Verjame, da je možno uspeti s trdim in poštenim delom, zato v podjetju najbolj ceni pridne, odgovorne in prepadne sodelavce, na katere je resnično ponosna. Trenutno dnevno spečejo testo in skuhajo kremo za 2.000 — 3.000 Blejskih kremšnit, ki jih izdelujejo povsem ročno iz naravnih sestavin.
Z družino živi na Bledu in ima 2 sinova.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.