(uspeh) 7 članov SBC v finalu izbora za najboljše zaposlovalce

Člani

09. Februar 2021

(uspeh) 7 članov SBC v finalu izbora za najboljše zaposlovalce

(uspeh) 7 članov SBC v finalu izbora za najboljše zaposlovalce

Plastika Skaza, Varis Lendava, XLAB, Smart Com, Špica International, Intera in Lunos so člani SBC, ki so v finalu izbora Zlata nit.

- Z izborom medijska hiša Dnevnik vsako leto izpostavlja najuspešnejše in najuglednejše zaposlovalce v državi.

- Finalistom je skupno, da se zavedajo pomena kakovosti odnosov med podjetjem in zaposlenimi, zaposlenim pa omogočajo osebnostno rast.

- Zmagovalec bo znan 25. marca, ko bo končno dejanje 14. izbora Zlate niti

Znanih je po sedem najuglednejših in najuspešnejših v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij po izboru medijske hiše Dnevnik. Projekt Zlata nit vsako leto javnosti predstavi najboljše zaposlovalce v državi. Zlata nit je namenjena prepoznavanju podjetij, ki imajo ob poslovni uspešnosti tudi lastnost, da se zavedajo pomena kakovosti odnosov med podjetjem in zaposlenimi. Osebnostna rast in učinkovitost zaposlenih sta tesno povezani, od njiju so odvisni uspeh organizacije, njen potencial za rast in njena odpornost proti krizi, izpostavljajo pri Dnevnku. Zlata nit išče, prepoznava in promovira najboljše zaposlovalce, ki imajo merljivo najboljšo kakovost odnosa med organizacijo in zaposlenimi.

Letos so se v ožji izbor Zlate niti, ki ima skupno 21 finalistov, uvrstili naslednji člani SBC:

V kategoriji velikih podjetij: Plastika Skaza (med finalisti že desetič) in Varis Lendava. Ostali finalisti so Gen-I (lanski zmagovalec), Atlantic Droga Kolinska, Krka, AMZS in Pomgrad.

V kategoriji srednje velikih podjetij: XLAB, Smart Com in Špica International (v izboru že enajstič). Ostali finalisti so Zemanta (lanski zmagovalec), EKWB, Imperial Brands — Tobačna Ljubljana in Saop in Špica International, ki je v izboru že enajstič.

V kategoriji malih podjetij: Intera (v projekt vključena že desetič) in Lunos. Ostali finalisti so Zaposlitveni center Avantus, List, Red Orbit (lanski zmagovalec), SAP in Imperial Brands — 3DVA.

 

Finaliste izbirali po dveh bistvenih kriterijih

Povprečje rezultatov vprašalnika med zaposlenimi je predstavljal 80 odstotkov, uspešnost podjetja na podlagi indeksa BSX Bisnode pa 20 odstotkov kriterija, na podlagi katerega so pri Dnevniku pripravili izbor 21 finalistov izmed skupno 59 prijavljenimi podjetji, je pojasnila Edita Krajnović, vodja metodologije Zlate niti. Na vprašalnik je odgovorilo skoraj 6000 zaposlenih.

Dnevnik bo finaliste tedensko predstavljal skozi zgodbe. Kot pravijo, želijo z izpostavljanjem najboljših praks na področju zaposlovanja vplivati na bolj dinamičen razvoj delovnih mest in prispevati k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Od skupno 21 finalistov je kar 7 podjetij članov SBC. Čestitamo za uvrstitev v finale, s čimer člani potrjujejo svoje odlično delo v podjetjih!

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano