Med najboljšimi inovatorji v Sloveniji pet članov SBC

Člani

03. December 2020

Med najboljšimi inovatorji v Sloveniji pet članov SBC

Med najboljšimi inovatorji v Sloveniji pet članov SBC

Podjetja Podkrižnik, Roto, Tik, Kronoterm in Paradajz so prejemniki priznanj iz vrst SBC za naj inovacije letošnjega leta, ki jih je v okviru Dneva inovativnosti 2020 podelila Gospodarska zbornica Slovenije. Dan inovativnosti je najbolj prepoznaven slovenski dogodek na področju inovativnosti. Gospodarska zbornica Slovenije je letos zlato nacionalno priznanje za inovacije podelila desetim inovacijam. Za inovacijo razvoja centralnega pogona za e-kolo je zlato nacionalno priznanje prejel član SBC Podkrižnik d.o.o., ki je inovacijo razvil skupaj s podjetjem Domel d.o.o.      Prav tako je zlato nacionalno priznanje prejel član SBC Roto d.o.o. — za inovacijo PE čoln, izdelan po postopku rotoliv tehnologije.

Zlato priznanje je prejelo tudi kobariško podjetje Tik d.o.o., ki je skupaj s Postojnsko jamo in podjetjem Certa del skupine Batagel & Co. (v upravljanju oziroma lasti Marjana Batagelja) — za inovacijo greencath® urinske katetre s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko.

Srebrno nacionalno priznanje za inovacije je prejelo podjetje Kronoterm d.o.o., prav tako član SBC. Njihova toplotna črpalka Adapt, ki je tiha, prilagodljiva, pametna, učinkovita in prijazna, ni prepričala samo strokovne komisije, ampak tudi javnost. Ta je inovaciji podelila daleč največ glasov.

Paradajz d.o.o. je srebrno nacionalno priznanje prejel za vrečko iz stebel rastlin paradižnika Lušt.

Nagrajencem iz vrst SBC iskreno čestitamo in jim tudi v prihodnje želimo veliko inovativnosti in poslovnih uspehov! https://youtu.be/gUKZh8hyVYI      

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano