Metronik je Podjetniška zvezda leta 2020!

Člani

05. November 2020

Metronik je Podjetniška zvezda leta 2020!

»Ljubljansko podjetje za avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje, kritične infrastrukture in pametnih zgradb ima visoko rast prihodkov. Leta 2015 je ustvarilo dobrih osem milijonov evrov prihodkov, lani celotna skupina več kot 24 milijonov evrov, profitabilnost podjetja je velika, število zaposlenih pa so v zadnjih štirih letih podvojili na več kot 150.« Tako je izbor Metronika, člana SBC — Kluba slovenskih podjetnikov, za Delovo Podjetniško zvezdo 2020 utemeljila strokovna komisija, ki je izbirala najboljšega med podjetji, ki so se najuspešneje prilagodila razmeram zaradi epidemije covid-19, so trajnostno naravnana in uporabljajo nove tehnologije. Medijska hiša Delo je v okviru projekta Delove podjetniške zvezde razglasila zmagovalca med desetimi nominiranci. Priznanje prejme podjetje po izboru strokovne komisije. Rdeča nit tokratnih Podjetniških zvezd, ki so potekale četrto leto zapored, so zgodbe podjetij, katerih strategija temelji na uspešnem prilagajanju novim razmeram zaradi epidemije covida-19, na finančnih virih za rast in razvoj, trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski), novih tehnologijah in energetski preobrazbi.

Član strokovne komisije Luka Podlogar (Generali Investmentst) o Metroniku: »Letošnji zmagovalec je podjetje prihodnosti, ki živi v trendu z industrijo 4.0. Ta z digitalizacijo prinaša številne spremembe, a tudi in predvsem nove priložnosti za rast in zaposlovanje in mednarodno povezovanje v realnem času, ne glede na časovni pas. In, kar je zelo pomembno, tudi večjo učinkovitost pri rabi virov in energije.«

Zakaj Metronik

Strokovna komisija je izbor Metronika, vodilnega podjetja za avtomatizacijo, upravljanje procesov in digitalizacijo v industriji in zgradbah, ki je v lasti člana SBC Aleksandra Temeljotova, tudi direktorja podjetja, utemeljila z naslednjimi besedami: »Ljubljansko podjetje za avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje, kritične infrastrukture in pametnih zgradb ima visoko rast prihodkov. Leta 2015 je ustvarilo dob­rih osem milijonov evrov prihodkov, lani celotna skupina več kot 24 milijonov evrov, profitabilnost podjetja je velika, število zaposlenih pa so v zadnjih štirih letih podvojili na več kot 150.« Rast dosegajo s širitvijo na tuje trge, poslovno transformacijo in razvojem novih rešitev, ki strankam prinašajo dodano vrednost. Z močnim lastnim tržnim pristopom se osredotočajo na rastoč in velik trg. Podjetje deluje v panogi prihodnosti. V tujini namreč največ projektov izvajajo na področju digitalizacije proizvodnje, zlasti v farmacevtski industriji, kjer z rešitvami lastnega razvoja uvajajo koncepte industrije 4.0. S svojimi rešitvami, ki so usmerjene k optimizaciji procesov, manjši rabi energije in manjši porabi, pa skrbijo tudi za trajnost. Metronik se lahko pohvali z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega, ki znaša skoraj 89.689 evrov. To je skoraj dvakratnik slovenskega povprečja. Dodano vrednost podjetje dosega tudi z vlaganjem okoli 15 odstotkov letnih prihodkov v raziskave in razvoj, in sicer tako v nadgradnje rešitev iz obstoječega portfelja kot v razvoj čisto novih tehnoloških rešitev. Več kot tri četrtine zaposlenih ima vsaj sedmo stopnjo izobrazbe. Metronik zaposlenim izplačuje nadpovprečne plače ter aktivno skrbi za njihovo izobraževanje in karierne poti v podjetju.« je v obrazložitvi odločitve o zmagovalcu napisala strokovna komisija.«

 

https://www.youtube.com/watch?v=0OzPffgpFpY Med nominiranci je bilo poleg zmagovalca Metronika še štirje člani SBC — Kluba slovenskih podjetnikov: Cleangrad, Lotrič meroslovje, Podkrižnik in Tehnos, poleg njih pa tudi podjetja Rem, iSystem labs, Kovinski izdelki Hrast, Zemanta in Marles hiše Maribor; zadnji je zmagovalno podjetje po izboru bralcev.

Zmagovalci preteklih treh let po izboru strokovne komisije so vsi iz vrst SBC. Lani je kipec prejelo podjetje Intra lighting iz Šempetra, leta 2018 Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsko podjetje Dewesoft. Bralci so z zmago nagradili podjetje Inea iz Ljubljane, prav tako člana SBC.

Iskrene čestitke zmagovalcu! Prav tako vsem nominirancem za uvrstitev v ožji izbor!

Foto: posnetek zaslona

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano