Zlato priznanje za Skupino Stroka

Člani

07. Oktober 2020

Zlato priznanje za Skupino Stroka

Zlato priznanje za Skupino Stroka

Skupina stroka.si je prejela zlato priznanje GZS Koroške gospodarske zbornice za inovacijo FARSIGHT, ki zaposlenim v različnih organizacijah pomaga pri delu na terenu. S tem so se uvrstili med najboljše inovatorje v koroški regiji v letu 2020. Med 17 prispelimi inovacijami so 8 inovacijam podelili zlato priznanje. Med najboljšimi je tudi rešitev Skupine stroka.si.

Inovativno rešitev FARSIGHT so v Skupini stroka.si razvili z namenom, da zaposlenim v organizacijah, ki se soočajo z izzivi terenskega dela (civilna zaščita, zdravstveni in komunalni delavci, reševalci...), s pomočjo sodobnih orodij omogočijo optimalno delovno uspešnost na terenu. Rešitev z uporabo obogatene in virtualne resničnosti prispeva k izboljšanju načrtovanja, izvedbe operacij, pregleda dejanske prostorne situacije in upravljanja delovnih sredstev.

Kako deluje nagrajena inovacija?

FARSIGHT je prilagojena za naprednejše naprave, ki temeljijo na internetu stvari, kot so droni, pametne ure, pametna očala in različni senzorji. Izkoriščanje prednosti strojnega učenja v kombinaciji s prediktivno analitiko zagotavlja varnejše in lažje delo terenskih ekip ter preglednost nad učinkovitostjo in izrabo delovnih sredstev. Za najbolj kompleksne scenarije je v uporabi tudi tehnologija veriženja blokov. V projekt se poleg slovenskega podjetja Stroka produkt v okviru Skupine Stroka vključujejo partnerji iz različnih držav na evropskem in širšem nivoju. V imenu Skupine stroka.si je nagrado prevzel direktor in lastnik, Sandi Markon, ki je po dogodku izpostavil zaposlene: »Ob tej priložnosti se bi rad zahvalil vsem zaposlenim, ki so sodelovali pri razvijanju platforme FARSIGHT in z raznolikimi znanji vsak po svoje prispevali k uspešni izvedbi projekta. Še enkrat več nam je uspelo dokazati, da skupaj tvorimo odlično ekipo.« Skupini stroka.si čestitamo za prejeto priznanje, ki potrjuje odlično delo! 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano