Hočejo zvok, ki dviguje dlake, zato so na pomoč poklicali Akrapoviča

Člani

12. Avgust 2020

Hočejo zvok, ki dviguje dlake, zato so na pomoč poklicali Akrapoviča

Hočejo zvok, ki dviguje dlake, zato so na pomoč poklicali Akrapoviča

Pri Akrapoviču so sklenili industrijsko partnerstvo z enim največjih imen iz sveta motociklizma.  Slovenski proizvajalec zmogljivih izpušnih sistemov in član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov bo za eno najslavnejših motociklističnih znamk izdelal popolnoma novo serijo inovativnih izpušnih sistemov. Oblikovali bodo posebej za paleto motociklov MV Agusta. Z uporabo najsodobnejših materialov, preizkušenih na dirkališču, kot so titan in ogljikova vlakna, bodo pri Akrapoviču izdelali izpušne sisteme, ki sledijo filozofiji motociklistične umetnosti, po kateri slovi znamka MV Agusta, so sporočili iz podjetja. Član SBC bo izkušnje, ki jih pridobiva z delom v nekaterih najpomembnejših in najzahtevnejših tekmovalnih motorističnih serijah na svetu, uporabil tudi za motocikle MV Agusta. Pri Akrapoviču obljubljajo, da bodo ustvarili izpušne sisteme, ki imajo prepoznaven zvok in edinstveno obliko. Z uporabo najsodobnejših materialov in proizvodnih procesov bodo izdelali visokokakovostne izpušne sisteme, ki se ujemajo z blagovno znamko MV Agusta in njeno podobo, a jih še vedno odlikuje prepoznaven Akrapovičev slog.

Zakaj Akrapovič?

Pri MV Agusti so partnerstvo pospremili z besedami, da je zvok del izkušnje motocikla MV Agusta in ključna prvina njegovega sloga, zato mu namenjajo veliko pozornosti. »Naši tri- in štirivaljni modeli imajo precej edinstvene osebnosti in vedno smo skrbeli tudi za njihov zvok, ki dviguje dlake, a pri tem partnerstvu gre za veliko več kot samo podobo in zvok. V resnici gre za najsodobnejšo tehnologijo, zmogljivost in brezkompromisno kakovost. MV Agusta in Akrapovič imata zelo podoben pristop k industrijski odličnosti ter sprejemata zgolj in samo najboljše. To partnerstvo pozdravljam kot naravno zavezništvo dveh podobno mislečih vodilnih na svojih področjih, katerega rezultat bodo mnoga sodelovanja in še boljši izdelki, v katerih bodo lahko uživali motociklistični navdušenci po vsem svetu,« je razloge, zakaj ravno Akrapovič, nanizal Timur Sardarov, izvršni direktor MV Agusta Motor S.p.A.

Partnerstvo z eno od najbolj ikoničnih znamk

Kot pravi Uroš Rosa, Akrapovičev izvršni direktor, so zelo veseli najnovejšega poglavja v njihovi motociklistični zgodovini. »Sklenitev partnerstva z eno izmed najbolj ikoničnih motociklističnih znamk, ki ima hkrati podobno filozofijo in DNK, je za naše podjetje še en velik korak. Grof Domenico Agusta in Igor Akrapovič sta se oba ukvarjala z motociklističnim dirkanjem in s svojo strastjo ustvarila uspešni svetovno prepoznavni blagovni znamki, zaradi česar je to sodelovanje povsem logična odločitev.« Za čudovite modele motociklov MV Agusta bodo ustvarili inovativne izdelke s popolnoma novimi oblikami. Uporabili bodo visoko tehnološke materiale in oblikovali izpušne sisteme, ki bodo še poudarili 'motociklistično umetnost', na katero je MV Agusta tako ponosna. »Naši izpuhi bodo pritegnili pozornost z videzom in zvokom ter se tako odlično dopolnjevali z motocikli MV Agusta,« obljublja Uroš Rosa.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.