V krizi so videli priložnost, prevzeli del drugega podjetja in tako ustvarili novo vrednost za stranke

Člani

30. Julij 2020

V krizi so videli priložnost, prevzeli del drugega podjetja in tako ustvarili novo vrednost za stranke

V krizi so videli priložnost, prevzeli del drugega podjetja in tako ustvarili novo vrednost za stranke

Podjetje Extra Lux (član SBC — Kluba slovenskih podjetnikov) je v času koronakrize prevzelo trgovski del podjetja Europap, ki je iskalo strateškega partnerja. S prevzemom bo Extra Lux razširil prodajni program na področju profesionalnih čistil, čistilnih pripomočkov in papirne konfekcije uveljavljenih blagovnih znamk ter tako ustvaril močno dobavno verigo, ki bo kupcem prinesla dodatne ugodnosti, zaposlenim pa nove poslovne izzive.  Extra Lux bo trgovski del aktivnosti Europapa prevzel avgusta, nove kapacitete bodo kupcem omogočale še več ugodnosti in širšo ponudbo izdelkov, poudarjajo v podjetju. Hkrati bo del prodajne ekipe Europapa prestopil v vrste Extra Luxa. »S prevzemom trgovskega dela bomo razširili svoj prodajni program na področju profesionalnih čistil, čistilnih pripomočkov in papirne konfekcije uveljavljenih blagovnih znamk, med katerimi so Tork, Fripa, Buzil - Werk Wagner, Becker Chemie, Essity Operations Mainz-Kostheim, Vectair Systems, Wepa Hygieneprodukte, T.T.S. Cleaning, Hygene 4 You, Sigron Handels & Schullungs za področje Slovenije. Uveljavljene blagovne znamke so del skupine DHYS, katere ekskluzivo za področje Slovenije prevzemamo s prevzemom Europapa,« poudarja Gregor Bogataj, direktor podjetja Extra Lux.

Kako je Extra Lux izvedel prevzem?

Podjetje je v času koronakrize iskalo priložnosti na trgu in prepoznalo potencial v širitvi prodajnega programa s produkti, ki jih še ni imelo v svojem portfelju, ter prek širitve zaposlenih in kupcev. »Osnovni cilj vodstva je bil, da iščemo priložnosti in zaposlenih ne dajemo na čakanje na delo ali odpuščamo, dokler ni zaznati drastičnega upada prodaje,« pravi Bogataj. Dodaja, da so v času koronakrize energijo usmerili v pripravo podjetja na čas po njej. Kot ugotavlja, se v času krize še bolj pokaže pomembnost finančne stabilnosti podjetja, ki ti omogoča možnosti razvoja oziroma širitve.

O podjetju Extra Lux je eno vodilnih slovenskih podjetij za oskrbo z blagom, potrebnim za nemoteno poslovanje podjetij. Dobavlja široko paleto artiklov: pisarniški, toaletni, šolski in gospodinjski program, tiskalnike in pripadajoči potrošni material (tonerji, črnila), poslovna in promocijska darila ter številne druge artikle. Kvalitetna podpora in hitra oskrba kupcev vključuje tudi storitev tiskanja in dotiska, zlasti tiskovin, kuvert, brošur, katalogov, etiket, majic in drugih promocijskih proizvodov. Poslanstvo Extra Luxa je optimizacija nabave in procesa naročanja za nemoteno poslovanje kupcev, s ciljem celovite oskrbe in prihranka stroškov ter časa kupčevih zaposlenih.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.