Spet vrhunski Akrapovič, tokrat za motocikla, ki ju uporabljajo popotniki po vsem svetu

Člani

30. Julij 2020

Spet vrhunski Akrapovič, tokrat za motocikla, ki ju uporabljajo popotniki po vsem svetu

Spet vrhunski Akrapovič, tokrat za motocikla, ki ju uporabljajo popotniki po vsem svetu

Pri podjetju Akrapovič, članu SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, so na trg nedavno poslali izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) za dva svetovno znanka motocikla: Hondo CRF1100L Africa Twin in Hondo CRF1100L Africa Twin Adventure Sports. Izpušni sistem ima novo obliko, ki zagotavlja še večjo vzdržljivost, hkrati pa je lahek in poskrbi za idealno zvočno kuliso, pravijo pri Akrapoviču. Izpušni sistem je izdelan iz visoko odpornega lahkega titana, njegovo podobo pa zaokrožata ročno izdelana kapa in ščitnik iz ogljikovih vlaken.

Za četrtino lažji od serijskega in z globokim, polnim zvokom

Celoten izpušni sistem je za 24,6 % lažji od standardnega serijskega, poudarjajo pri slovenskem izdelovalcu izpušnih sistemov. Izpušni sistem vključuje posebne dele, kot sta dušilec z dvojnim pretokom plinov in izpušnim ventilom, ki poskrbi za enkraten zvok, ter ohišje ventila, izdelano v Akrapovičevi lastni livarni. Slip-On Line (Titanium) ima homologacijo ES/ECE in se namesti po načelu »vklopi in igraj«, pri čemer dodatne nastavitve niso potrebne. Gre torej za izdelek, ki ga bo cenil še tako zahteven lastnik enega izmed omenjenih dveh potovalnih enduro motociklov. Prepoznavna lastnost izpušnega sistema je tudi zvok, ki se v celoti sklada z značajem motocikla, ki je svoje ime dobil po znamenitem reliju. Akrapovičevi inženirji so oblikovali globok, poln zvok s prepoznavnim tonom, značilnim za izpušne sisteme slovenskega proizvajalca. Vse od močnih pulzirajočih tonov pri visokih vrtljajih do opazne razlike zvoka ob zmanjšanju vrtljajev izpušni sistem iz 1.100-kubičnega dvovaljnika izvablja odličen zvok.

Vzdržljiv izpušni sistem, ki služi enduro popotnikom

Honda CRF1100L Africa Twin in Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports sta potovalna enduro motocikla, s katerima se lahko vozniki odpravijo kamor koli, za novi izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) pa pri Akrapoviču obljubljajo, da je dovolj vzdržljiv, da bodo vozniki kos vsem voznim razmeram, ki jim pridejo na pot. Je najnovejši izpušni sistem v Akrapovičevi seriji »Durability Reimagined«, z obliko dušilca nove generacije, ki poskrbi za večjo vzdržljivost in je nadgradnja legendarne heksagonalne oblike, ki so jo pri Akrapoviču predstavili leta 2005. Nov dizajn sledi modernim oblikovalskim trendom, hkrati pa ohranja značilnosti omenjene ikonične oblike.

O Akrapoviču Podjetje je pred devetindvajsetimi leti ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič, mednarodni ugled pa si je pridobilo z uspešno podporo vodilnih motociklističnih dirkalnih ekip. Do zdaj je svoje naslove z uporabo Akrapovičevih izpušnih sistemov osvojilo že več kot 130 svetovnih prvakov na dveh in štirih kolesih. Podjetje obratuje v tehnološko najsodobnejših tovarnah v Sloveniji, kjer je zaposlenih več kot 1200 ljudi, svoje proizvode pa prodaja v več kakor 80 državah.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.