INFO KORONAVIRUS: (razpisi) Nepovratna sredstva in krediti, ki so na voljo za lajšanje posledic koronavirusa

Izbrani nasveti

05. Maj 2020

INFO KORONAVIRUS: (razpisi) Nepovratna sredstva in krediti, ki so na voljo za lajšanje posledic koronavirusa

Za odpravo posledic koronavirusa (covid-19) so doma in v tujini podjetjem na voljo razpisi za nepovratna sredstva in kredite (seznam s pojasnili so pripravili v podjetju Tiko Pro, članu SBC — Kluba slovenskih podjetnikov). - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo napoveduje nove ukrepe za pomoč podjetjem iz turizma, ki je v času širjenja covid-19 ena izmed najbolj ogroženih panog. - Na področju kreditov za premagovanje likvidnostnih krčev je novost pri SID banki: turistična podjetja (hoteli, gostilne, turistične agencije itd.) lahko zaprosijo za kredit od 100.000 do 7 milijonov evrov obratnih sredstev - za plače zaposlenih, nabavo materiala ... Za kredit lahko zaprosijo podjetja, ki poslujejo vsaj 2 leti in so imela v zadnjem letu vsaj 2 zaposlena.

AKTUALNI KREDITI V SLOVENIJI

- P1 PLUS 2000 garancije sklada za bančne kredite in subvencijo obrestne mere Slovenski podjetniški sklad pri najemu kredita (ki vam ga odobri banka) vstopa kot garant, ki podjetju zagotovi 60 % ali 80 % zavarovanje bančnega kredita.  Podjetja so deležna tudi znižane obrestne mere, ki znaša od 0,5 % do 1 % + 6 mesečni EURIBOR. NOVO: Rezultati v roku 14 dni! Naslednji rok za oddajo je 20. 5.! Več o razpisu P1 na tej povezavi. - SID BANKA covid-19 likvidnostni krediti Če je v vašem podjetju prišlo do izrednega izpada prihodkov iz poslovanja zaradi širitve virusa SARS-CoV2, lahko pri SID banki zaprosite za kredit v višini od 100.ooo do 7 milijonov evrov, velika podjetja za kredit do 12 milijonov evrov. Namen kredita je kritje: *       nabavne vrednosti opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih sredstev *       nabavne vrednosti materiala in storitev, drobnega inventarja ter trgovskega blaga *       stroškov dela Več o kreditih na tej povezavi. - Mikrokredit za problemske občine P7R Mikrokredit od 5.000 do 25.000 evrov za podjetja iz obmejnih problemskih območjih/območjih z visoko brezposelnostjo. Naslednji rok za oddajo: 1. 6. 2020. Več o mikrokreditih na tej povezavi.

RAZPISI NEPOVRATNA SREDSTVA

- Vavčer za digitalni marketing Prijavijo se lahko podjetja iz Vzhodne kohezijske regije. Sofinanciranje je 60 % oziroma do 8.500 evrov za: 1.      Novo spletno stran 2.      Novo spletno trgovino 3.      Lastno rezervacijsko platformo 4.      Novo mobilno aplikacijo. Več na tej povezavi. - Energetske sanacije v turizmu (gostilne in turistične nastanitve) Posamezno podjetje lahko pridobi do 75 % oziroma do 200.000 evrov nepovratnih sredstev za obnovo gostinskega obrata ali turističnih nastanitev. Upravičena so podjetja s sedežem ali podružnico v celotni kohezijski regiji Vzhodna Slovenija ter obmejne problemske občine iz kohezijske regije Zahodna Slovenija. Rok za oddaje vlog je 30.11.2020. Več na tej povezavi.

AKTUALNI EVROPSKI RAZPISI

- EIC Accelerator Pilot Nov program v Horizon 2020. Do 70 % subvencije. Razpis je namenjen samostojni prijavi SME podjetij (do 250 zaposlenih). V skladu z novim modelom financiranja bodo lahko zelo inovativni projekti dosegli skupno vrednost do 17,5 milijona evrov (2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev in 15 milijonov evrov lastniškega kapitala). Zadnji roki za oddajo vlog v Horizon2020: 19. 5. 2020 in 7. 10. 2020. Več na tej povezavi.  - Fast Track to Innovation Do 70 % subvencije za razvojno raziskovalne projekte od prototipa dalje. Višina sredstev do 3 milijone evrov na konzorcij. Potrebni so minimalno 3 partnerji iz treh različnih držav ter največ 5 partnerjev. Razpis je primeren za podjetja vseh velikosti. Za projekte, ki spreminjajo svet. Zadnji roki za oddajo vlog v Horizon2020: 9. 6. 2020 in 27. 10. 2020. Več na tej povezavi. - Energy Call 70 % subvencije za inovativno pametno energetsko obnovo vaše poslovne stavbe. Višina sredstev do 4 milijone evrov. Rok za oddajo vloge je 10.9.2020. Več na tej povezavi.

AKTUALNI RAZPISI NA HRVAŠKEM

Za hrvaška podjetja so na voljo krediti za blaženje likvidnostnih problemov zaradi izrednih razmer ter subvencije za raziskave in razvoj, pridobivanje certifikatov, investicije v osnovna sredstva, zaposlovanje. Kontakt Tiko pro Hrvaška: info@tiko-pro.hr

 

RAZPISNA DOKUMENTACIJA - POVEZAVE

Povezava do razpisne dokumentacije- Slovenski razpisi - EU razpis

Če imate vprašanja v zvezi z razpisi, se lahko obrnete na podjetje Tiko Pro: T: +386 (0)5 90 12 669 E: info@tiko-pro.si F: +386 (0)1 300 70 25 Vsi ukrepi na enem mestu na tej povezavi na spletni strani Tiko Pro.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano