INFO KORONAVIRUS: (delavnica in razpis za MSP) Spirit Slovenija financira razvoj novih poslovnih modelov

Izbrani nasveti

06. Maj 2020

INFO KORONAVIRUS: (delavnica in razpis za MSP) Spirit Slovenija financira razvoj novih poslovnih modelov

INFO KORONAVIRUS: (delavnica in razpis za MSP) Spirit Slovenija financira razvoj novih poslovnih modelov

Pri Spirit Slovenija je odprt javni razpis za spodbujanje poslovne strateške transformacije in razvoja novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti. Razpis je pomemben, saj ima za cilj dvig mednarodne konkurenčnosti in izvozne intenzivnosti malih in srednjih podjetij. V programu že zdaj sodelujejo številna uspešna podjetja, tudi člani SBC. Razpis bo predstavljen na brezplačni spletni delavnici, ki bo v četrtek, 7. maja - člani SBC ste vabljeni, da se je udeležite (prijavite se lahko na tej povezavi).

O JAVNEM RAZPISU

PREDMET RAZPISA Predmet javnega razpisa zajema:
  • Sklop A: 100 % financiranje stroškov udeležbe podjetij v Akademiji TPSMP (več o akademiji na tej povezavi).
  • Sklop B: do 50 % financiranja nastalih upravičenih stroškov pri izvedbi projektov do višine 100.000 EUR
Sklopa A in B se bosta izvajala v predvidoma 5 ciklih/ponovitvah v skladu s predpisanimi roki za prijave. CILJ RAZPISA Cilj javnega razpisa je dvig mednarodne konkurenčnosti in izvozne intenzivnosti malih in srednje velikih podjetij skozi trajnostno poslovno strateško transformacijo poslovanja. Cilji javnega razpisa se bodo dosegli z naslednjimi aktivnostmi:
  • vključitev vsaj 60 malih in srednje velikih podjetij v proces trajnostne poslovne strateške transformacije, v katerem bodo pripravila trajnostne poslovne strategije in nove poslovne modele ter predloge izvedbenih projektov za uresničevanje trajnostnih poslovnih strategij
  • finančna podpora vsaj 60 izvedbenih projektov podjetij, ki bodo pomembno prispevali k uresničevanju trajnostnih poslovnih strategij podjetij
REGIJA IZVAJANJA Operacije se bodo izvajale na dveh programskih območjih:
  • Kohezijska regija vzhodna Slovenija in
  • Kohezijska regija zahodna Slovenija.

POGOJI ZA SODELOVANJE Na javnem razpisu lahko sodelujejo mala in srednje velika podjetja (d.o.o., s.p. ali z.o.o.) z najmanj 20 in največ 249 zaposlenimi, ki so pripravljena na celovit in intenziven proces, v katerem skupaj s strokovnjaki pripravijo nove trajnostne poslovne/korporacijske strategije, trajnostne poslovne modele in izvedbene projekte.

Dodatne informacije o razpisu na tej povezavi na strani Spirit Slovenija.

Nekatera podjetja so v sklopu omenjenega programa že stopila na pot trajnostne poslovne transformacije poslovanja.  Med temi sta tudi člana SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, podjetji Uniforest in Gabrijel Aluminium, izkušnji obeh podjetij s sodelovanjem pri Akademiji trajnostne poslovne strateške transformacije si lahko ogledate v spodnjih videih.

IZKUŠNJE IZ PRAKSE

Uniforest

https://www.youtube.com/watch?v=LWm8hqt0mPI

Gabrijel Aluminium

https://www.youtube.com/watch?v=IeQZVOkITaQ

Dostop do video predstavitev z izkušnjami drugih podjetij, udeležencev akademije, je mogoč na tej povezavi.  

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano