Aljoša Domijan v celoti prevzema lastništvo in vodenje podjetij Gambit trade in Enaa

Člani

20. Maj 2020

Aljoša Domijan v celoti prevzema lastništvo in vodenje podjetij Gambit trade in Enaa

Aljoša Domijan v celoti prevzema lastništvo in vodenje podjetij Gambit trade in Enaa

Aljoša Domijan, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, je pred dnevi od poslovnega partnerja odkupil delež v podjetju Gambit trade. Domijan je tako postal edini lastnik podjetja in s tem prevzema vodenje celotnega podjetja, vključno s podjetjem Enaa. Gambit trade iz prvotno računalniškega podjetja prerašča v podjetje za globalni marketing, ki ima za prihodnost velike načrte.

Pred skoraj tridesetimi leti je Aljoša Domijan v intervjuju povedal, da ne razmišlja o prodaji podjetja Gambit trade, ampak samo o tem, kako bo to raslo. Prejšnji teden je to potrdil z odkupom poslovnega deleža dolgoletnega partnerja Dušana Šinkovca in v celoti prevzel vodenje podjetij Gambit trade, d. o. o., in Enaa, d. o. o.

Gambit trade z Domijanovo zadnjo poslovno potezo iz »zgolj« računalniškega podjetja postaja družba za globalni marketing. V Slovenijo želijo pripeljati še večjo ponudbo svetovnih znamk in obenem slovenskim podjetjem pomagati pri prodaji preko spleta tako doma kot po svetu. Danes sodelujejo z 250 domačimi partnerji, štirimi tujimi, so dolgoletni partnerji Microsofta, Hewlett Packarda, Lenovo, Logitecha, Philipsa in vstopajo na področje potrošništva. Aljoša pravi, da je odkup zanj posebej velika stvar. "Občutek je takšen, kot bi šlo za startup na začetku poti. Do tega, da bo preko spleta potekala več kot polovica vse prodaje na svetu, je še dosti dela," je ponazoril naloge, ki podjetje in njega čakajo v prihodnje.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano