Skaza podpisala evropski dokument, ki bo imel izjemno vlogo za prihodnost planeta

Člani

09. Marec 2020

Skaza podpisala evropski dokument, ki bo imel izjemno vlogo za prihodnost planeta

Skaza podpisala evropski dokument, ki bo imel izjemno vlogo za prihodnost planeta

Podjetje Skaza je pred dnevi v Bruslju podpisalo Evropski pakt za plastiko. Gre za izjemno pomemben dokument, ki bo postavil nove trende ravnanja s plastiko z odgovornostjo do prihodnjih generacij. S povabilom k podpisu so člana SBC prepoznali za eno izmed vodilnih evropskih podjetij na področju odgovornega ravnanja s plastiko in pomembnega partnerja pri pospešitvi prehoda v krožno gospodarstvo.

Minuli petek je v Bruslju potekal podpis Evropskega pakta za plastiko, ki je namenjen dodatni spodbudi in aktivnostim za zmanjšanje, ponovno rabo ter predelavo plastičnih izdelkov in embalaže za enkratno uporabo. Pakt je podpisalo skupno 15 držav in 66 organizacij iz vse Evrope. Med podpisniki je bilo tudi podjetje Skaza. S povabilom k podpisu so podjetje Skaza, člana SBC — Kluba slovenskih podjetnikov, prepoznali kot eno izmed vodilnih podjetij na tem področju in pomembnega partnerja pri pospešitvi prehoda v krožno gospodarstvo.

Zakaj je Evropski pakt za plastiko tako pomemben? 

Glavni namen pakta je usmerjanje k odgovorni uporabi plastike. Pakt se osredotoča predvsem na ponovno uporabo in recikliranje plastičnih izdelkov in embalaže za enkratno uporabo ter uporabo reciklirane plastike. Obenem pa ima dokument tudi podporno funkcijo, saj nudi edinstveno platformo za izmenjavo idej, predstavitev dobrih praks in razprave o izzivih, potrebnih za izgradnjo nove predloge krožnega gospodarjenja, ki ji bodo sledili vsi ostali. »S priključitvijo Evropskemu paktu za plastiko sledimo naši viziji biti med 10 najboljšimi ekološkimi podjetji, ki postavljajo trende v industriji plastike. Naša zaveza ciljem pakta je pravzaprav zaveza vsem prihodnjim generacijam. Njim namreč dolgujemo, da jim zapustimo lepši, čistejši in bolj zdrav planet,« je ob podpisu povedal direktor podjetja Bart Stegeman. Pobudnika pakta sta Nizozemska in Francija, pri oblikovanju končnega besedila pa je skupno sodelovalo več kot osemdeset organizacij, med katerimi so bile tako vlade kot tudi podjetja, nevladne organizacije in poslovna združenja iz vse Evrope. Foto: Pixabay, Skaza

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano