INFO KORONAVIRUS: (delo izven delovnega mesta) Pozor, tudi v trenutnih razmerah je obvezno vodenje evidence delovnega časa

Izbrani nasveti

16. Marec 2020

INFO KORONAVIRUS: (delo izven delovnega mesta) Pozor, tudi v trenutnih razmerah je obvezno vodenje evidence delovnega časa

INFO KORONAVIRUS: (delo izven delovnega mesta) Pozor, tudi v trenutnih razmerah je obvezno vodenje evidence delovnega časa

Tudi v času izjemnih okoliščin, med katere spada tudi trenutna situacija, povezana s koronavirusom, mora delodajalec obvezno voditi evidenco delovnega časa izven delovnega mesta. Prav tako imajo obveznosti zaposleni, ki morajo delodajalcu dnevno posredovati evidence delovnega časa za opravljeno delo.  Ob pojavu koronavirusa SARS-CoV-2 v Sloveniji so na Ministrstvu za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti pripravili pojasnila in priporočila delodajalcem glede odrejanja dela v izjemnih okoliščinah, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi oziroma premoženje delodajalca. Zakonodaja za izredne okoliščine določa, da se lahko vrsta in/ali kraj opravljanja dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, začasno spremenita tudi brez soglasja delavca, vendar le, dokler trajajo take okoliščine (169. člen Zakona o delovnih razmerjih ZDR-1). Ena od zelo uporabnih možnosti v trenutnih razmerah, ko je zaradi izjemnih okoliščin, povezanih s koronavirusom, priporočljivo delo izven običajne delovne lokacije, je funkcionalnost delo izven delovnega mesta, funkcionalna informacijska rešitev za registracijo delovnega časa, opis vrste dela in evidenco opravljenih ur za delo izven delovnega mesta v registracijskem delu informacijskega sistema KADRIS 4, ki so ga razvili v podjetju Četrta pot (član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov). Vsa podjetja, ki uporabljajo registracijski sistem znotraj produkta KADRIS 4, si lahko zagotovijo zakonsko obvezno evidenco delovnega časa za odredbo dela od doma oziroma izven delovnega mesta z vklopom funkcionalnosti delo izven delovnega mesta.

Obveznosti za delodajalce - Vodenje evidence števila opravljenih ur dela izven delovnega mesta v realnem času (velja za polni in krajši delovni čas), - vodenje vrste opravljenega dela izven delovnega mesta, - vodenje števila opravljenih ur za nadurno delo izven delovnega mesta.
Obveznosti za zaposlene - Registracija delovnega časa za delo izven delovnega mesta, - vodenje dnevne evidence delovnega časa in vrste dela za delo izven delovnega mesta, - dnevno posredovanje evidence delovnega časa delodajalcu za delo izven delovnega mesta.

Kadar delodajalec odredi delo na domu, mora po Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti ne glede na izjemne okoliščine obvezno voditi evidenco delovnega časa dela izven delovnega mesta, saj zakon glede tega ne določa nikakršne izjeme. Novi ali obstoječi uporabniki osnovne registracije delovnega časa v informacijskem sistemu KADRIS 4 imajo na voljo zelo preprosto in uporabnikom prijazno rešitev, ki bo olajšala vsaj eno od številnih težav, ki so jih prinesle trenutne razmere. Za več informacij v zvezi z vklopom funkcionalnosti pišite na: prodaja@cetrtapot.si ali pokličite na 04 280 66 60Dodatne informacije dostopne tudi na tej povezavi.

Želite vedeti več o tem, kako lahko v informacijskem sistemu upravljate različne situacije, ki jih pokriva javna in intervencijska zakonodaja? Priložnost za to je brezplačen webinar, ki ga 24. marca za sistem KADRIS4 pripravljajo v podjetju Četrta pot. Več na tej povezavi. 
 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano