(Gospodarski krog) Pobuda vladi: Skupaj rešimo slovensko gospodarstvo!

Stališča

23. Marec 2020

(Gospodarski krog) Pobuda vladi: Skupaj rešimo slovensko gospodarstvo!

Gospodarske organizacije, ki sestavljajo Gospodarski krog - med njimi je tudi SBC - Klub slovenskih podjetnikov -, so na vlado naslovile pobudo za rešitev slovenskega gospodarstva. Objavljamo besedilo pobude.

Organizacije iz Gospodarskega kroga so vladi ponudile vse znanje, ki ga premorejo slovenski managerji, podjetniki in strokovnjaki za ekonomijo in poslovanje, in predlagale, naj jih strokovna skupina za pripravo ukrepov za pomoč gospodarstvu, ki jo vodi prof. dr. Matej Lahovnik, čim bolj vključi v svoje delo. Poleg SBC - Kluba slovenskih podjetnikov Gospodarski krog sestavljajo tudi Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham.

 

 Ljubljana, 22. marec 2020

Pobuda vladi: Skupaj rešimo slovensko gospodarstvo!

  Spoštovani predsednik vlade, gospod Janez Janša, spoštovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, gospod Zdravko Počivalšek, v slovenskem gospodarstvu podpiramo vse napore za zajezitev širjenja bolezni covid- 19, ki je ta trenutek zagotovo eden največjih izzivov za našo družbo. Prepričani pa smo, da se moramo, poleg zagotavljanja zdravstvene oskrbe, s to krizno situacijo soočati s pogledom, usmerjenim v prihodnost. Že naša trenutna dejanja pomembno vplivajo na to, kako hitro se bomo po končanih izrednih razmerah kot družba zopet postavili na noge. Razmere v gospodarstvu so alarmantne. Če želimo, da ne bomo ostali v globoki in dolgotrajni gospodarski in socialni krizi, moramo takoj sprejemati ukrepe, ki bodo slovenska podjetja ohranila pri življenju, da bodo lahko po končani krizni situaciji čimprej zagnala poslovanje in na ta način prispevala k socialni varnosti ljudi. Tista, ki v teh časih poslujejo, moramo podpirati in jim omogočiti, da ohranijo čim večji del svoje dejavnosti, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za zaposlene. Organizacije, ki se povezujemo v krogu gospodarstva, smo na kriznem sestanku sklenile, da Vladi Republike Slovenije ponudimo vse znanje, ki ga premoremo slovenski managerji, podjetniki in strokovnjaki s področja ekonomije in poslovanja. Včeraj je bilo objavljeno, da se je vzpostavila tudi posebna strokovna skupina za pripravo ukrepov pod vodstvom prof. dr. Mateja Lahovnika. Predlagamo, da nas čimbolj vključite v njeno delo, da bomo v stalnem dialogu lahko pripomogli pri oblikovanju nujnih ukrepov, kakor tudi pomembnih strateških odločitev, povezanih z gospodarstvom in socialno blaginjo državljank in državljanov. Spoštovani predsednik vlade, spoštovani minister, reševanje slovenskega gospodarstva že dolgo ni bilo v tako strateškem nacionalnem interesu države, kot je danes. Zato podajamo pobudo, da začnemo skupaj z vami delati čimprej. V upanju na čimprejšnji odgovor vas lepo pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi, Združenje Manager Aleksander Zalaznik, predsednik Gospodarska zbornica Slovenije Boštjan Gorjup, predsednik SBC Klub slovenskih podjetnikov Marjan Batagelj, predsednik Slovensko-nemška gospodarska zbornica Gertrud Rantzen, predsednica Britansko-slovenska gospodarska zbornica Miha Žerko, predsednik AmCham Slovenija Tomaž Lanišek, v.d. predsednika V vednost: - prof. dr. Matej Lahovnik

 

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano